Casualitat – Sort

Havies pensat alguna vegada què és Casualitat? O Bona Sort? Són paraules que han tingut al món una projecció molt important tant a la Ciència, Física, Filosofia, Metafísica i Estadística, i han sigut estudiades i discutides per personalitats en tot el món de la ciència, com Einstein o Niels Bohr, per solament mencionar a dos d’ells, però hi ha hagut innumerables personalitats i Premis Nobel. I això fa que jo estigui una mica confús, perquè, una paraula que jo trobo tan senzilla, sigui motiu de tanta divulgació, i conseqüències, a través de la història de la humanitat. Podríem distengui entre “Causalitat”, “Casualitat”. La Causalitat és l’efecte que ha produït la causa, o sigui la relació entre efecte i causa. Jo he volgut definir “La Casualitat i la Bona Sort“.

Què és per mi la Casualitat? Perquè aquí ho defineixo. La trobada premeditada en l’espai entre dos punts, es diu coincidència, y si no es premeditada, es, “Casualitat”. I res més que això. I què és Bona Sort? La Sort, Bona o Dolenta, “és la ignorància de les Causes, que produeix l’Efecte”, per exemple la ignorància de no saber el número que toca a la Loteria és o bona sort o mala sort, res més que això. Increïble que sigui tan senzill, no? Però moltes vegades, els humans ens compliquem molt les coses.

Enric Giné

 

 
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *