Opinions

 enric@enricgine.cat

Opinió, criteri, judici, punt de vista, valoració, apreciació, visió, avaluació, estimació, convenciment, opinió, versió, concepció, vista, captació, interpretació, persuasió, captació, inducció, tot això som sinònims, que és el mateix, que, què creus tu d’això? Què penses tu d’això? Què et sembla a tu això?

Tots aquest sinònims són conductes, comportaments que té l’home, que són conductes o comportaments més o menys forts, segons ell hagi tingut o hagi rebut informació, i que segons ell, quadrin o no amb les seves experiències viscudes.

Aquests sinònims són els que fan que el món es mogui com es mou. Els científics, per exemple, faran les seves opinions o fórmules, que la gent entendrà o no. Només ho faran els que estiguin al seu nivell, i estiguin d’acord amb aquesta informació o conducta, i entenguin el que ell vol dir amb aquestes fórmules, i això no és fàcil, igual que l’escriptor, filòsof, polític o simplement una persona, és igual el nivell, tots tenen la seva fórmula o opinió de les coses, perquè tots tenim la nostra opinió. Tots, certa o no, però totes les persones del món tenim la nostra opinió de la vida, però com podem veure al dia a dia, a l’hora de discutir un tema o un sinònim, és igual el que sigui, veurem que no entenem la fórmula de l’interlocutor, com de distanciats estem un de l’altre, i el problema és que aquesta fórmula dels interlocutors és diferent de l’un a l’altre. Un no entén la fórmula de l’altre, i malgrat que un li expliqui la fórmula, l’altre no sempre l’entén, i això mereix una anàlisi o un estudi seriós.

Realment una de les coses més importants que té l’ésser vivent és això que he dit abans i que anomenaré a partir d’ara “Opinions”, però el significat són tots els sinònims d’Opinió o Fórmula, que son quasi 20. Ara serà solament “Opinions”, per poder-nos entendre una mica millor.

Tant els animals com els homes tenen una opinió de les coses tant quan tractem entre nosaltres, o no. Hem i tenim una informació, d’acord amb el nostre ambient, educació i una innumerable pluja i bombardeig d’informació a través dels pares, escola, societat, mitjans, TV, internet, etc. i això fa que cada persona tingui una informació completament diferent d’altres persones. O potser tenen la mateixa informació, però la interpreten d’una altra manera que les altres persones. Això no obstant tenim una opinió per a totes les coses. Tenim una opinió de la vida, de la mort, de la societat, del sexe, de la política, de la religió, del nostre pare, famílies, amics, del temps, del futur, de tot el que a nosaltres ens concerneix, i no sempre estem d’acord amb els nostres interlocutors, o altres opinions d’altres fonts, i canviem les nostres opinions, no concretament, per culpa o raons, amb les nostres concepcions de les coses, sinó moltes vegades per les nostres conveniències, malgrat que no hi estem d’acord.

Hi ha interlocutors que proven d’unificar opinions, com polítics per a canalitzar o unificar, opinions, religions també per unificar o canalitzar opinions. Hi ha molts interlocutors amb qui nosaltres ens identifiquem i seguim aquesta línia, perquè nosaltres hi estem d’acord, i on ens hi trobem bé amb aquesta línia. No té res a veure si és correcte o no, però per a nosaltres ho és.

Hi ha uns grups que proven d’agrupar o unificar opinions, això no obstant aquest grup, superficials amb el contingut però molt importants per la conducta de la societat, ja que aquestes opinions són portadores de les opinions de la gent. M’explicaré, parlo dels polítics, dels religiosos, dels que fan seves les innumerables opinions que tenim i les unifiquen cap a una direcció, i això fa que estiguin dintre d’un d’aquests grups grans. Per exemple, una societat comunista fa que les teves opinions vagin cap a una direcció, i tu pots o no estar-hi d’acord, però això pot anar només amb l’opinió política, i res més. Les teves altres opinions seran completament diferents, malgrat que les idees polítiques són molt fortes si parlem de religió, una altra, una tendència molt forta, i així és amb tots els grans grups com esquerres, centre, dreta, extrema, Anglaterra dos grans grups, Lliberals i Conservadors, tots els altres estan quasi marginat, U.S.A. igual dos grups, amb la religió és més complicat perquè hi ha moltes religions, però a l’igual una sola direcció.

Això no obstant malgrat que tots aquests grans grups el més interessant s’estudia, les opinions, també les d’aquests grans grups, això no obstant, què és l’opinió? Perquè, tu pots dir quina opinió tu tens del comunisme, del capitalisme, del socialisme, del Cristianisme, del Protestantisme, de la religió musulmana, i això també és una opinió. Això no obstant dintre d’aquesta hi ha altres opinions, això no obstant el que ens ha interessat a nosaltres és l’opinió, i res més que això, i com essència, tenim que resumir i aïllar l’opinió amb la forma, que en definitiva estem parlant, i aïllar-la que no tinguem vàries respostes, fins a trobar només una, que ha de ser única, indivisible, ni discutible, sinó, si és divisible, has de profunditzar i trobar les opinions divisibles fins que no puguem dividir, i és aquí la solució i el fi de la qüestió, però, és aquí on jo vaig. Les opinions també poden ser petites conclusions d’una opinió general que comporta i inclou moltes opinions, per exemple, la línia d’un partit polític, d’una religió, d’una d’opinió de gènere, de l’avortar, etc. Hi ha moltes opinions generals, això no obstant aquestes estan fetes, i inclouen moltes opinions, i és aquí que ens fa difícil desgranar, analitzar les opinions. Això no obstant no per això no és interessant, perquè per mi és molt interessant.

Aïllar l’opinió que estem parlant és l’essència i fi de la qüestió, aquest que defineixi el més exacte possible l’opinió, per exemple, l’opinió d’un Catòlic, que ell condemna l’avortament, o l’adulteri fora del matrimoni, és una opinió, però per un que no és catòlic, no necessàriament ho condemnarà. Les dues són dues opinions, que un hi està en contra i l’altre no. Això no obstant, aquesta opinió no és conflictiva. Tothom ho entén. Els conflictes, discussions, confrontacions, disputes venen quan un no està d’acord amb les opinions dels altres, i amb aquestes que he mencionat no hi ha cap problema. Si un és catòlic i l’altre no, i aquest últim accepta, és clar que aquestes conductes, la que crea l’opinió, és la informació, o la falta d’informació d’una opinió o podem dir d’una conducta, però el més important és definir la finalitat exacta de la finalitat de l’opinió, bé, una altra opinió!! Què és el silenci? Per una persona té una opinió del silenci i un altre el contrari. Per exemple, un excombatent d’una guerra pot recordar o tindre la seva opinió del soroll constant de les bombes que l’han martiritzat tota la seva vida. Per ell el silenci és una benedicció. Per un altra persona el silenci pot ser al contrari, abandonat al desert, i ferit i només amb el silenci com a company. Podria mencionar infinitats de successos que podrien documentar que una opinió per una persona pot ser el contrari per un altre. Per això hem de tindre molta cura que l’opinió estigui ben analitzada i sobretot en el context el més exacte possible, i això que dic és també una opinió que pot ser al contrari de la teva. L’opinió és el que passa cada dia, però és el que mou el món, les opinions.

I així són les opinions, és l’essència de la vida, i les que com he dit mou el món, i poden generar fins i tot discussions, lluites i guerres. Estudiar aquestes és estudiar l’home i el seu comportament, que dit sigui de pas no és complicat, sinó que és bastant senzill, i molt primitiu, però aquest que estudiï, per saber com és, i així ens comportarem millor.

Dues persones discuteixen d’un tema, hi estan o no d’acord, això no obstant això passa cada dia milions i milions de vegades, perquè hi ha 8 mil milions de persones el món, perquè hi ha 8 mil milions d’opinions. En matemàtiques és tot molt senzill, 2 + 2 és igual a 4, i això és indiscutible, afortunadament perquè l’home ho ha acceptat, desgraciadament per ell, perquè a ell li agrada portar la contrària, però aquí s’ha rendit, i així també hauríem d’estudiar igual que amb les ciències exactes, i estudiar el comportament d’aquest animal, ” l’home”, profunditzar, definir i estudiar els diferents angles i visions de les opinions, seria una bona cosa, un altra manera de veure el que és una opinió, mencionaria a llegir Valors i Controls de la Conducta, aquí deixo l’enllaç:

https://enricgine.cat/2019/07/23/valors-i-controls-de-la-conducta/

Doncs, opinió i conducta tenen molta relació amb aquests dos conceptes.

Enric Giné

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *