Possibles Estratègies

enric@enricgine.cat

             Això és una continuació de l’anàlisi que faig en l’anàlisi anomenada “Estratègia Política Catalana- Espanyola”, i és aquí on indico unes estratègies, raonables, on poden funcionar, ja que alguna cosa hem de fer per sortir d’aquest carreró sense sortida on ara som, i a més hem d’obrir un diàleg on tots hem de dir la nostra opinió, i com més siguem, millor!! Primerament, voldria fer algun comentari sobre la situació actual que el govern espanyol ha deslligat amb els indults.

El govern espanyol en part per la pressió d’Europa i en part per la seva ignorància, s’ha vist obligat a fer alguna cosa, i aparentment amb succés, però aprofundir una mica més, la Justícia espanyola es veu bastant desacreditada, i encara ho estarà més amb l’indult, però sembla que el govern d’Espanya rectifiqui una mica la imatge espanyola, i això es pot veure a la premsa estrangera. Una altra raó és la posició que pren el govern espanyol, com de bones persones. Obren un diàleg superficial, i ara són els Catalans els que han de moure fitxa. Bé, tot això es pot refutar molt fàcilment, però no vull entrar aquí, només vull fer un perfil superficial, per no allargar-me molt. D’altra banda, tenim 9 persones que estan aparentem lliures, si és que es porten bé, i que estan condemnades per fer alguna cosa que no havien fet, i jo estic content que estiguin fora de la presó, ja que mai no haurien hagut d’estar dins, tant l’indult com l’amnistia, és igual per a ells i per als Catalans, doncs, amb indult o sense, estaríem en el mateix lloc que en el 10 d’octubre de 2017, després que el nostre president va declarar la Independència de Catalunya i 10 segons després la va suspendre. Catalunya no es va declarar independent, però el govern espanyol no ho va entendre així i va castigar a unes persones per fer alguna cosa que no havien fet.

Bé, tot i que amb o sense l’indult, o amb amnistia o sense, estaríem en el mateix lloc que en el 10 d’octubre, i llavors què? Aquesta no és la solució, la solució és sortir d’Espanya, i aquí està l’essència de la qüestió, com ho fem… una de les solucions és tal com ja he dit abans:

1) Els Catalans que ens sentim Catalans ens hem de comportar com Catalans, dins d’un Estat que ens té, per mèrits de guerra, com colònia o regió o autonomia o que ens administra la nostra economia, llengua i Cultura. En aquestes circumstàncies, estem molt debilitats, però no derrotats o aniquilats. Hi ha hagut molts Imperis que ho han provat, però amb nosaltres no han pogut de moment. Hem de comportar-nos, com el que som “una colònia”, això no obstant hem de lluitar, democràticament i intel·ligentment, per sortir d’aquest malson, i haurem de seguir unes pautes per poder fer-ho.

2) El Consell de la República Catalana, amb nom de MH president Carles Puigdemont, ara sí que hauria d’aixecar la suspensió i fer la declaració de la República Catalana.

3) El Consell per La República hauria de liderar totes les accions que hauríem de fer per a l’alliberament de L’estat Català com a plenitud de País o Nació. Però el que jo crec que és molt important és que s’hauria de fer o crear una” font d’unió”, una font àgil, ràpida, lleugera, això no obstant molt efectiva, on tots els catalans que volguessin, poguessin dir, o donar la seva estratègia, per sortir del forat negre i enriquir així democràticament la seva estratègia. Avui és possible amb els mitjans de comunicació que tenim per Internet, i tot sota la tutela d’El Consell per la República, i potser es podria fer, físicament per “El Consell Local per la República Catalana”, hem d’anar amb molta alerta, intel·ligència i molt units. Som on som perquè estem dissolts, i desunits. Vivim en el mateix territori, però no estem units, no parlem amb nosaltres mateixos, només lamentacions. Aquest és el punt més feble que tenim els Catalans és, i és això el que hem de corregir. Hem de tenir una connexió, intima, vital, on puguem expressar les nostres estratègies, però hem de ser conscients que no ha de ser un lloc de lamentacions, xafarderies, informació banal, ja que tenim altres mitjans a les xarxes per fer-ho. Ha de ser un lloc d’unió màxim per donar estratègies, molt concretes, perquè hem d’anar en cura que 7,8 milions de Catalans poden dir moltes coses, i si no anem amb compte aquest lloc d’unió import davant i vital, pot acabar sent un desastre… I aquesta font podria ser “El Consell Local per la República Catalana” on s’hauria d’estudiar la manera de poder comunicar-se amb els 947 Consells Locals * RC, i així poder-se organitzar molt àgilment i democràticament i donar els resultats a “C * LR” a l’Estranger perquè aquesta doni el comandament.

4) Hem d’eixamplar la base del sobiranisme per poder tenir majoria, i per descomptat en tots els Ajuntaments.

5) Hem de fer servir els Ajuntaments sempre que puguem, i això només pot ser si és que tenim majoria per poder fer-ho democràticament.

6) Declarar els Municipis, o Republicans, o Independents, sempre que hi hagi una majoria sobiranista al municipi, i aquest últim sempre que no comporti mesures penals per part de la Justícia Espanyola, a més l’Idioma oficial a Catalunya és el català, exclusivament.

7) Declarar el Rei “Persona non Grata” a tots els Municipis, una altra vegada si és que hi ha majoria.

8) Comprar o tractar amb empreses catalanes, cap d’espanyoles, escoltar o veure TV o Ràdios o mitjans d’informació catalanes.

9) Estratègia per pagar a La Generalitat tant els impostos, IVA, etc. Gens de diners a l’estat espanyol.

10) L’Idioma oficial, només el català, tant en els ajuntaments com a la Generalitat.

11) Posar a les entrades del municipi on es posa el nom de la vila, també posar República Catalana.

12) Posar els Balcons, finestres, etc. Estelades, i portar com sigui possible, o una estelada o una insígnia en la solapa o un lloc visible, per demostrar que som catalans.

13) Posar una Estelada a totes les rotondes de tots els pobles de Catalunya.

14) La TV3, les televisions catalanes i ràdios, només emetran en català.

15) Els rètols informatius, només en català i anglès, tant en Autopistes, autovies o en carrers.

16) És igual com es diguin, Casals, Ambaixades Catalanes o, etc. S’han d’establir a l’estranger, en representació de Catalunya.

17) Encoratgem a altres Cultures com Galícia, País Basc, Illes Balears, País Valencià, Catalunya del Nord, a abandonar l’Imperi, ja que Espanya és una Entelèquia i com a tal no existeix.

18) Doncs Espanya hauria de ser el que sempre ha hagut de ser, una regió de la península Ibèrica, exactament Castella, i això és el que hem de tractar de forçar que torni a ser la seva pròpia cultura, i deixar d’explotar les altres, totes les cultures iguals, i amb respecte mutu, ja que d’aquesta manera s’enriqueixen les cultures, no només una, totes.

19) Des del Consell Local per La República Catalana, fer reunions sovint per actualitzar el moment en què viu la societat i reprendre estratègies actuals. Això és molt important, perquè els Consells Locals * R. haurien d’existir 947, perquè, a Catalunya, tenim 947 municipis, i la finalitat és que hi hagi 947 Consell Local per la República. Per això cal treballar, perquè és molt important la interconnexió entre tots els 947 Consells, més unió, més força.

20) Si hi ha una persona que tingui una estratègia, que ella cregui que és convenient, o interessant, doncs, som-hi, és molt, però molt benvinguda. Escriu-la continuació, i d’aquesta manera farem un País millor, fem-ho, entre tots, com més estratègies millor. Així, podrem escollir entre tots, les millors, o les que més convinguin en el moment actual, això és democràcia!!!

Enric Giné

 

 

 

 

 
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *