Dependència o Independència aquesta es la pregunta

enric@enricgine.cat

                                Cada un té la seva tesis sobre la Independència, però per a mi és una cosa especial i la ús0 molt sovint amb molt bons resultats, és aquesta., hi ha dues maneres de posicionar-se, una és ser Dependent i l’altre és ser Independent, la dependent és la que els catalans hem fet servir aquests darrer, mes 300 anys, i es donar uns diners a Espanya perquè ens administri per 60 milions d’euros al dia, ja que els Catalans som ton tos i com hi ha gent més llesta que nosaltres, com els espanyols, ells ens fan aquest favor o treball, ara ens cobren aquests diners per administrar Catalunya, i ara ja no és tan rica com ho era abans, quan era la regió més industrial, ramadera i rica del “regne”, ara la que era rica, Catalunya, s’ha convertit en menys rica i les regions pobres s’han convertit en menys pobres, com Andalusia i Extremadura, encara hem d’estar contents dels nostres polítics que han aconseguit que només paguem 60 milions al dia … tota una proesa, jo pregunto sempre als partidaris del dependentisme i molt amics dels Espanyols que potser ara, al cap de 300 anys, podríem buscar un altre administrador, per exemple, Alemanya, Anglaterra o els Països Nòrdics, ja que ells tenen els seus països molt ordenats i controlats i ells pot ser que ho podrien fer, per 22.000 milions d’euros a l’ any, per administrar el nostre país, i estic segur que ho farien encantats de la vida i ho farien molt millor que els espanyols, inclús es podria fer una subhasta i encara hi hauria algú que ens ho faria més barat, l’altra possibilitat és ser Independents , potser no som tan ximples com creiem i podríem administrar nosaltres mateixos i així ens estalviaríem tots aquests diners, aquestes són las dues possibilitats que tenim, i jo crec que no hi ha color, que la millor és la Independència, la solució és tan clara com aigua, Catalunya ja és major edat i sap administrar ella mateixa els seus recursos sense necessitat de ningú, és una mica incomprensible que unes persones que no tenen res a veure amb Catalunya, sàpiguen com s’han de solucionar els problemes dels Catalans, per exemple quantes línies de trens necessitem els Catalans, quins horaris, les carreteres o autopistes o Aeroports i així una llista interminable de coses que es fan des de Madrid, no seria millor que els Catalans ens administréssim nosaltres d’acord amb les nostres necessitats, ” “Dependència o Independència, és sinònim de “Administració “, i els de Madrid volen administrar-nos per que els administradors es quedi en una molt millor part del Pastís, que els administrats, “Elemental Míster Watson”, però ” Dependència o Independència ” també significa, el que la mateixa paraula significa, que és, o ” Dependre o no Dependre ” Catalunya ara “Depèn ” de Madrid, i això vol dir que Madrid administra Catalunya, perquè aquesta “Depèn ” de Madrid, Aquests diners que els espanyols ens espolien els necessitem per fer carreteres, tenir una bona xarxa ferroviària, bons aeroports, bona sanitat pública, bones escoles, etc. etc. 60 milions d’euros diaris són molts, molts diners, Es parla molt de Independència, però el que volem és que els Catalans es que sa administrin ells mateixos digues Independència o Administració, volem que a Catalunya es parli el nostre idioma que és el Català, nosaltres som una Nació, i com a Nació tenim una cultura i l’únic que volem és administrar-se nosaltres, un altre cop Independència és igual a administració .

Visca Catalunya lliure

Enric Giné

17 setembre 2010 Tossa de Mar

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.