Presos i Exiliats Polítics

enric@enricgine.cat

 

                Si diem que tenim presos polítics, a Madrid diuen que no és veritat, diuen que tenim polítics a la presó, però, els polítics de Madrid no veuen, o no volen veure, que les persones que estan a la presó són polítics elegits democràticament , que l’únic que han fet els nostres polítics és donar la cara per la gent que els han elegits, per una idea política, si Madrid veu que això és una delinqüència, llavors hauria de prohibir aquest moviment polític, si no ho fa, estant legitimant a tots els partits PP, Cs o PSOE o, qualsevol altre partit polític que s’hagi presentat a les eleccions. Tots són iguals, l’únic que els diferencia és la ideologia, si aquesta no està prohibida, llavors tots els polítics són legítims i no es poden posar a la presó, precisament, per la seva ideologia, perquè han estat elegits pel poble, per poder desenvolupar la seva ideologia política per poder portar-la a termes, que a més és la finalitat en democràcia de triar al partit que un vulgui, lo més paradoxal és, que hi ha un grup de persones que estan ofesos , que són exactament igual que l’altre grup, l’independentista, que també està ofès perquè els seus representants són a la presó sense un motiu real, sense haver estat jutjats, només, investigats, i haver estat elegits al Parlament per el poble, un des meus arguments és que aquestes persones que estan en presó, no han fet cap delicte, tot  amb ulls de la constitució, ja que es va declarar la República, i es va anul·lar automàticament, uns segons després, llavors no hi va haver cap conflicte o trencament amb la Sagrada Unitat de la Pàtria, es pot potser parlar de provocació, però no de delicte, ja que les coses, van continuar igual i havent pogut canviar la jurisdicció, perquè la màxima institució que és el Parlament va votar a favor de proclamar una República Catalana, però que no ho va fer, i tot va seguir igual …. Això dels llaços grocs, és igual que el que acabo d’escriure ara mateix, hi ha alguna gent que no ho veu clar i treuen els llaços grocs que els altres, els independentistes, hem posat, i que considerem que és una proposta antidemocràtica, que els constitucionalistes han d’entendre que la majoria és la que l’ha decidit, nosaltres estaríem d’acord si fos el contrari, jo crec que, quan hi ha un grup que està traient els llaços, és una provocació, i s’hauria de buscar un diàleg “com el que jo faig aquí amb aquesta reflexió o anàlisi” i tractar de trobar un punt de enteniment, no crec que el Diàleg sigui una cosa massa difícil, diuen que parlant s’entén la gent, espero que  així sigui, a més la diferència d’una dictadura a una democràcia, és precisament, poder expressar-se públicament la ideologia de cadascú, és un dret, a fer servir tots els espais públic, no els privats, i si no podem fer servir els espais públics, llavors, no tindrem Llibertat ni d’expressió ni de res i a això es diu Dictadura. L’altre dia, anava jo pel carrer, em va aturar un home i em va preguntar perquè portava un llaç groc, i jo li vaig dir que era perquè unes persones que tenien les mateixes idees polítiques que jo, i que em representaven al Parlament, estaven a la presó, i que ho trobava molt injust que ells  estigués a la presó i jo no, quan teníem les mateixes idees polítiques, per això, jo i moltes altres persones, els donem suport d’aquesta manera i mostrem el nostre desacord amb aquesta injustícia, també li vaig dir que ell també li hauria de donar suport perquè, si un dia, els seus diputats elegits pel poble, anessin a la presó, nosaltres vindríem a donar-li suport , i si tinguéssim de portar un llaç groc, el portaríem, i això es diu democràcia, a més quan una persona fa un delicte, com per e exemple ells han fet, i més de 2 milions de persones també, per anar a votar a unes persones que ens representen, han de anar a la presó no? bé uns ja hi són i els altres més de 2 milions, no? que fan els jutges espanyols ?, no fan la seva feina? no ho poden fer ? no poden posar més de 2 milions a la presó, un jutge ha de jutjar el que és bo, i el que es dolent, el que és delicte amb el que no és delicte, i ells no ho fan, que fan aquests jutges ? només posen a la presó a uns quants per escarmentar als Catalans, vergonya de jutges, aquest jutges no poden posar a la presó més de 2 milions  de Catalans, ha … ha … ja … clar que no !!! Un jutge no pot posar a tota una nació, una cultura un poble a la presó, aquest home, estranyat de la meva explicació, se’n va anar sense dir em res. No sé si va entendre el que li vaig dir o no, o em va prendre per un ximple.

Febrer 2018

Enric Giné I Orengo

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.