Bevidsthedens mentale trance

Denne titel, mental bevidsthedstrance, er et udtryk jeg bruger til at forklare en proces, som er lidt vanskelig at beskrive, hvad jeg egentlig mener med dette udtryk, men jeg vil forsøge at forklare det så godt jeg kan, som du vil se, så du måske vil finde det interessant.

Måske har du allerede oplevet denne oplevelse i løbet af dit liv, men hvis ikke, så prøv det, hvis du er alene og i stilhed, behagelig, rolig, kan du lukke øjnene, og du kan mærke mange fornemmelser inde i din krop, f.eks. dit hjerte, hvordan det slår, lungerne, hvordan de udvider sig, og hvordan de tager luften ud og ind, igen og igen, uden at du gør noget som helst, det hele sker automatisk, det siges med reflekser, din krop gør det automatisk, uden dit samtykke, hvis du har tålmodighed og lytter godt, kan du også føle mange andre fornemmelser, som du aldrig ville have hørt før, men du skal være tålmodig og bruge noget tid, hvis du arbejder meget med det, jeg kalder mental bevidsthedstrance, vil du opdage mange ting, f.eks. at det er Bevidstheden, der bevæger vores krop, hvis du har fokus og tålmodighed, vil du være i stand til at mærke hele din krop på denne måde og lytte til den, og du kan gøre mange andre ting, hvis du koncentrerer dig nok, med det jeg kalder, Bevidsthedens mentale trance, som virkelig er en dyb meditation, som jeg kalder Bevidsthed, og det er, når du er dybt i trance og lytter til din krop, og under disse omstændigheder kan den gøre mange ting, f.eks. sætte fart på din puls, slippe af med din hovedpine, øge temperaturen i f.eks. med dine hænder, hvis du har kolde hænder, og mange andre ting osv. osv.

Jeg vil gerne give nogle eksempler for at forklare, hvad bevidstheden er, det er det, der får kroppen til at gøre det, som bevidstheden befaler den at gøre, det er ikke en refleks at løfte hånden, det sker kun, når du ønsker det, ligesom at lukke øjnene, gå, osv. Du kan sige eller gøre hvad du vil, men det vil være din bevidsthed, som vil være dig, og som vil gøre hvad du vil, det vil altid være din bevidsthed, som vil få dig til at opføre dig som du vil.

Og dette indebærer mange andre teorier, hvem er ansvarlig? Hvem har ansvaret, hvem har ansvaret for, at hjertet slår, og hvor hurtigt skal det gå? Det er jo en refleks, at hjertet slår, ikke sandt? Og hvor hurtigt det går, afhænger af iltmangel, hvis du løber, har dit hjerte brug for mere ilt osv. Men denne analyse er allerede beskrevet i videnskaben, og lad os vende tilbage til hvem der har ansvaret for hjertet? Hvis det er hjertet eller de andre dele af kroppen, der opfører sig som de gør, er dette essensen af det hele.

Og her kommer vi ind i kvantefysikken: Hvad er et atom? Alle ved, hvad det er, ikke sandt, mere eller mindre, et atom, det kan enten være meget lille eller meget stort, med kvantefysikken er det meget stort, det er afhængigt af det niveau, man observerer det, der er atomer af brint og andre af ilt osv…, men de har ikke kommandoen i vores krop, de er fulde af elektriske vibrationer, de eksisterer, men de er ikke intelligente, i vores krop er der mange andre interessante ting, som molekyler, og disse er allerede mere komplicerede, fordi der er flere atomer i dem, og der kan være en kombination, som kan skabe et DNA-molekyle, og det er meget interessant, fordi det har en intelligent måde at opføre sig på, og det har en meget vigtig rolle i vores krops og planets adfærd, men det er os selv, der har kommandoen over vores krop.

Men hvorfor er vi mennesker og helt forskellige fra andre? Hvem fortæller dig, og til hvem, at når der er mangel på ilt, så slår hjertet hurtigere?

Jeg vil beskrive et eksempel: Hvad sker der, når du ser en mursten falde ned på dit hoved, og du har tid til at se det, først som en refleks, som ikke er en refleks, det er bevidsthed, dukker du dig, fordi du ikke har mere tid end det, for at undgå det fatale resultat, så vil din krop og dine muskler spænde op, hvad sker der i dit hoved, i din bevidsthed, i din krop, i din krop, i din krop, på mindre end millisekunder, hvad sker der, er, at en enhed sættes i alarmberedskab for at beskytte dig, i dit hoved, snarere, i din bevidsthed, den sender et alarmsignal til forskellige dele af din krop, På mindre end millisekunder sker der det, at en enhed i dit hoved, eller rettere sagt i din samvittighed, sættes i alarmberedskab for at beskytte dig, og den sender et advarselssignal til forskellige dele af din krop, f.eks. sender samvittigheden et signal til nyrerne, så de er klar til at sende beskyttelse til alle kroppens celler, der er milliarder, og det skal også være i øjeblikket, i en brøkdel af millisekunder, og dette modtages i nyrerne, og de sender en nøjagtig mængde adrenalin, hverken stærkere eller svagere, den nøjagtige mængde, som samvittigheden har sendt den, og som den, samvittigheden har vurderet i forhold til situationens alvor, og ud over denne udførelse udfører den mange flere operationer, og med tiendedele af sekunder, som at beskytte sig selv med hænderne, over hovedet, på grund af den påvirkning, som man vil lide, hvis man ikke gør det, hvis man bærer en mere kraftfuld genstand i hænderne, ville der være flere valgmuligheder, hvilket værktøj der ville være det bedste til at beskytte dig, for dine hænder er heller ikke særlig stærke, og din samvittighed skal også vælge mellem dine hænder eller dit hoved, men den træffer altid det bedste valg, uden tvivl, uden fejl, ud over alt dette er der millioner af operationer, som samvittigheden foretager, kun på et millisekund, og det er for eksempel hjertets acceleration, hvor hurtigt hjertet skal gå, hele kroppen modtager en alarm af information, der skal udføres, og som den skal sende til din krop for at kunne bekæmpe aggressionen, udover alt dette er der en forbindelse, også kemisk, hvor alle molekylerne skal tale sammen og sende, modtage eller dele alle informationer til alle atomer, molekyler, i hele kroppen, og der er milliarder, og dette vil blive gjort under ordre fra bevidstheden, som har kommandoen over vores krop, vores krop er meget, meget egoistisk, den beskytter os og vil det bedste for sig selv, det gør den, uden tvivl.

Jeg har talt meget om bevidsthed, men hvad er bevidsthed.Dette er det, jeg definerer som “bevidsthedens mentale trance”, og hvad er det? Tja, det er måske ikke helt det, men jeg kunne argumentere lidt for det, som vi i religionen kalder det, “sjælen”, når du er i live er du bevidst, og når du er død er du ikke, når du er i live har du bevidsthed, og når du dør er du ikke længere bevidst, det er ligesom denne tro, som vi i religionen har på sjælen, at den ergået ud af din krop, og du har ikke længere bevidsthed som individ, du er nu materie, men vi skal være opmærksomme på ikke at forveksle sjælen som et religiøst eller guddommeligt element, for for mig er det ikke, det er et synonym for bevidsthed, og det er her, jeg vil gerne have dig til at se forskellen, bevidstheden bestemmer, hvordan din krop opfører sig, fra du bliver født, til du dør.

          Nu vil vi snart se en forskel mellem bevidsthed og refleks, hvad er det ene og hvad er det andet?

          Hvis du skal rejse dig fra stolen, og du siger “jeg rejser mig fra stolen”, ikke fordi du siger det, men fordi du vil gøre det, og først da vil du rejse dig, når du vil gøre det, når din bevidsthed befaler det, og det er det, der får dig til at rejse dig, det er din bevidsthed på det nøjagtige tidspunkt, hvor du ønsker det, hvis du vil gå, vil du ikke gå, når du siger det, men kun når din bevidsthed befaler det, og det vil absolut være bevidstheden, der vil tage det første skridt, men pas på, nu kommer det mest interessante, og det er, at efter bevidsthedens ordre om at sende det første skridt, trækker bevidstheden sig tilbage, træder et skridt tilbage og forbliver i baggrunden, så at autopiloten sættes i gang, og det vil være denne, der vil få dig til at fortsætte med at gå til destinationen, uden at bevidstheden er opmærksom på bevidstheden om hvert enkelt skridt, dette gøres af autopiloten, eller kald det refleks, som du vil, så længe der ikke er nogen forhindring, der forhindrer det, hvis det er tilfældet, vil bevidstheden tage kommandoen igen.

          Som vi kan se, er vores krop og universet det samme, fordi vi er inde i det, og det er af en meget genial, intelligent, fantastisk og ubeskrivelig kompleksitet, som for os mennesker gør det meget svært for os at forstå, hvordan hele universet fungerer, som atomer, protoner, neutroner, som altid er i bevægelse, kolliderer med hinanden, forårsager ødelæggelse og død, fordi når nogle dør, fødes der andre, og andre, der udfolder sig firedobbelt, og osv… indtil det ønskede mål er dannet, og det er sådan vi lever, og at forsøge at forstå, sammensætningen af liv og død og af det levende og af alt, hvad der omgiver os, er en meget vanskelig opgave, jeg tror ikke, at vi en dag vil være i stand til at vide det, fordi liv og død er et mysterium, cellerne dør og reproducerer hvert sekund, i livets base, elektroner, såvel som mennesker, dyr, planter, kort sagt alt, Vi er skabt i billede og lighed med det, der omgiver os i universet, vi har to meget vigtige egenskaber, den ene er bevidstheden, og den anden, det vi kalder reflekser, som er autopiloten, der er meget ens, men har forskellige formål, men det er bevidstheden, der har kommandoen, og inden i den er refleksen.

Enric Giné I Orengo

 
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.