Problemet med evigheden

Problemet med evigheden

enric@enricgine.cat

               Fra en meget ung alder har jeg altid haft metafysiske problemer, der har plaget mig indtil næsten vores dage, evigheden har været en af ​​dem, meget vigtigere end Guds eksistens, evigheden er meget forbundet med tiden, og hvad er tiden? , tid er varigheden mellem to punkter i rummet, fra en observatør, min manglende evne til at forstå ordet og evighedens indhold , har efterladt mig mange nætter vågen, og der er ingen nat, hvor jeg, når jeg går i seng, ikke tænker på det, og hvordan verden eller universets liv vil være som en milliard lysår væk, forestil dig at en kolibri, bor på den californiske kyst, hver 1.000 millioner lysår flyver den til Mount Everest, der skærper sin top med to slag, den ene til venstre og den anden til højre, og vender tilbage til den californiske kyst igen, den vil flyve tilbage til Everest efter 1.000 millioner lysår og så videre indtil Mount Everest er blevet brugt, dette vil være et sekund af evigheden !!! Det er måske en historie for børn, men tværtimod er det ikke overdrevet, dette problem hjemsøgte mig, og jeg ledte efter svar på nogle spørgsmål, som jeg ikke kunne finde, til sidst fandt jeg et strategisk princip, der var et meget faktuelt svar, det vil sige evigheden det er evigt, det har ingen begyndelse eller slutning, dette er et postulat, der accepterer det, men hvor længe er evigheden? evigheden er evig eller med andre ord, evigheden skal være mindst lige så lang som herfra til begyndelsen af ​​evigheden? så længe herfra til slutningen, ikke? Nå, dette åbner et andet postulat, vi har allerede nogle numre at arbejde med, vi har allerede noget, ja, hvor er vi nu? på hvilken kilometer er vi fra evigheden, hvor topografisk? Nå, her fandt jeg et svar, eller i det mindste syntes det mig, svaret er, en sti, der ikke har nogen begyndelse eller ende, hvis det er tilfældet, Jeg må være midt på vejen, derfor er vi helt midt i evigheden, problemet er, at du ikke kan måle begyndelsen eller slutningen. Tingenes hvorfor kan sammenlignes med en tåget dag, i en dal eller en planlægning, hvor du er et sted, foran ser du en fjern eller nær horisont, det afhænger af, om der er lidt eller meget tåge, og hvis du ser tilbage, afstanden er nøjagtig den samme, at hvis du ser til siden både til venstre og til højre, vil du altid være i midten, og tågen vil være som en cirkel, vil du altid være i midten af ​​denne vej, uanset hvor meget du går fremad eller bagud til venstre eller ret, dette åbner også en anden hypotese om, at universet er rundt, ikke? Hvorfor? fordi strategien er den samme, uanset hvor langt du går (som en tåget dag), vil du altid være i centrum af din verden, universet, med det særpræg, at du vil have den samme afstand både fremad og bagud, begge til højre ligesom til venstre, det vil sige en cirkel, hvis du flytter en meter til venstre, vil du være i centrum, hvis du flytter 1.000 millioner lysår fremad, eller bag eller til venstre, vil du altid være på samme sted nøjagtigt i midten, Da jeg læste teorien om, at universet er krummet, fik jeg gåsehud, fordi universet ifølge denne teori er en cirkel, og at det endvidere ikke er videnskabeligt, tværtimod, det syntes at have en Forbindelse, ideen om at vide, hvordan vores planet vil se ud 50 år fra nu, er måske forudsigelig, måske endda 100 år fra nu, men hvis vi siger 500 år eller 5000 år, begynder den allerede at komme ind i et ude af kontrolterræn, vores civilisation n det begyndte 6000 år siden, ikke så længe, men når vi taler om 100.000 år eller 1.000 millioner år, eller 1000 millioner lysår , den er billedet anderledes, solen kan ikke længere gøre lys og jord må ikke have atmosfære , der vil ikke være noget vand i havet, og der vil ikke være noget liv, vi vil ikke længere eksistere, hvis den Almægtige havde gjort os evige, nu ville du sidde i en stol og se en planet uden liv, mørk, øde, ligesom Mars, u en anden planet. og dette ville kun være et sekund af evigheden, uden os og uden stolen, og denne dag vil komme, uanset om vi vil eller ikke, men det vigtigste er, at tiden er evig og ikke vil stoppe, den vil fortsætte i milliarder af lysår, kolibrien vil allerede skabe millioner og millioner af lysår, som Everest har brugt, og alt vil fortsætte det samme, impassivt, men uden os, måske planeten Jorden ikke vil eksistere, vil der ikke være nogen krige, ingen erobringer, ingen forbrydelser, ingen ondskab, ingen godhed, uden kærlighed eller poesi, uden menneskelig indsats, vil alt forblive det samme som i det øjeblik, jeg skriver dette vrøvl, alt forbliver det samme og i bedste eller værste tilfælde er det, at det aldrig vil ende, fordi evigheden ikke har nogen ende, ligesom det ikke har gjort havde en begyndelse, evigheden siger farvel til dine børn, kone, brødre, familie, venner og tænker, at du aldrig, men aldrig, aldrig vil se dem igen, og at du aldrig mere vil se en solopgang eller et smil fra din søn eller datter, du vil ikke give en baby Så til din kone, du vil ikke lugte duften af ​​en rose, og du vil heller ikke føle sang fra en fugl, jeg håber også, at der er et almægtigt væsen, men ændrer det noget? en Gud … hvad skal vi gøre i all evighed? og endnu mere, fordi når denne evighed slutter, vil en anden komme, fordi der ikke er nogen mur eller tegn, der siger: “Enden på evigheden.” bag muren vil der komme mere evighed, fordi evigheden er uendelig, vores eneste mulighed er Gud, jeg har ingen idé om, hvad evigheden er, for mig er det det største metafysiske problem med menneskeheden, måske har en allmægtig Gud løsningen for mig problem, det er som om en maur kunne forstå en matematisk ligning, hvad enten det var enkelt eller kompliceret, det er umuligt, det samme kunne være med Gud, et meget kompliceret problem for mig, det kunne være tåbeligt for en Almægtig.  

Enric Giné

26-02-1969

 
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.