Hvad er universet?

enric@enricgine.cat

             

                          Hvis vi ser op, kan vi måske se skyerne, hvis der er nogen, hvis der ikke er nogen skyer, er der solen, hvis det er dag, og hvis det er nat, månen eller planeterne, og til sidst kan vi se stjernerne og måske en galakse som vores, og her er enden af vores univers, med vores egne øjne, hvis vi bruger moderne udstyr, kan vi se lidt mere, men ikke meget mere, til at begynde med vil jeg gerne præsentere en meget interessant video, fordi den kan give et andet perspektiv på det, vi forstår som universet.

Det, vi ser, er det universet? Ja, det ser sådan ud, men det er ikke slutningen på spørgsmålet, men begyndelsen, for universet er alt, det vi ser og det vi ikke ser, ifølge nogle meget kloge mennesker siger de, at universets begyndelse blev skabt med det berømte big-bang, og at den ekspansive eksplosion stadig udvikler sig, det vil sige, at hver dag bliver universet større, indtil hvornår vil dette vare ved? Jeg ved det ikke, og for disse videnskabsmænd er universet big-bang, og her slutter alting, men det tilfredsstiller mig ikke, det forekommer mig at være en ufuldstændig teori, det er som at se på himlen på en overskyet dag og sige, at stjernerne ikke eksisterer, fordi vi ikke kan se dem, eller fordi det apparat, vi har, heller ikke kan se dem, kunne der ikke være 2 bigs-bangs?? eller 3 ?? eller tusind eller millioner ?? eller trillioner ?? af bigs-bangs i universet ??, mener jeg, at vi må skelne mellem to universer, det organiske og det der ikke er organisk, nemlig det organiske, som det samme ord selv siger, organisk med al sin organiske fylde, elektromagnetisk som materien, lyset, varmen, gassen osv. osv. dette er begrænset, selv om det udvider sig og bliver større hver dag, dette siger jeg er begrænset, fordi det kan måles eller ej, det andet univers, det der ikke er organisk, dette er intet, og det der er intet kan ikke måles, det er evigt, og dette indebærer at det er uendeligt, og da der intet er, hverken rum eller tid, kan det ikke måles, og denne egenskab er typisk for universet, hvad er det absolutte univers? det absolutte univers er intet! der hvor det organiske univers slutter, der hvor stjernerne er, og hvor noget organisk som en sten eller et menneske eller noget, som du kan måle, er det organiske univers, der hvor der intet er, der er intet rum, og hvor der intet rum er, er der ingen tid, hvis der intet er, kan du ikke måle noget, og hvis du ikke kan måle noget, er det absolutte univers, der hvor det organiske univers slutter, er der hvor det absolutte univers begynder, som du kan se, det er derfor, jeg siger, at der er to universer, men i virkeligheden er der kun ét! Og det er det absolutte univers, men hvor vi lever er det organiske univers, som er inde i det absolutte univers, men når vi taler om disse ting, er det hele meget kompliceret, men jeg forsøger at gøre det så enkelt som muligt at forstå, det jeg mener er, at universet er en helhed, der er med os og uden for os og inde i os, som med videoen ovenfor er der ingen grænse for at rejse ud af universet udenfor, og heller ikke inden i os, vi ville aldrig finde en barriere eller et tegn, der siger “Universets ende”, når planeterne, stjernerne, galakserne eller det organiske univers er færdige, vil den anden del af universet komme, og det er også det univers, hvor alle de små universer, der eksisterer, er, dette absolutte univers er det uendelige univers, evigt, de andre er begrænsede og endelige, og selv om det organiske univers er det mest interessante, fordi det er det, vi lever i, og det er vores liv, men det er meget lille, så forestil dig et univers som vores, og du rejser med et utopisk fly, der kan rejse 1 million gange hurtigere end lysets hastighed, og efter mange millioner år ankommer du til slutningen af vores big-bang, der hvor big-bang er meget langt væk, og du kan næsten ikke se det, og der er meget mørkt, og lidt mere af din utopiske rejse, der kommer et øjeblik, hvor mørket er komplet, nu er du i det absolutte univers, du kan rejse millioner og atter millioner af lysår fremad, uden at finde noget eller måske finde et andet big-bang, og så videre i al evighed, det er mærkeligt, når vi taler om det organiske univers og det absolutte univers, vi siger, at i et organisk univers er et univers, der kan måles, fordi der er plads, og i det absolutte univers er der ikke. Det organiske univers, som vi lever i, er ca. 13,761 og 13.835 millioner år, det ser ud til, at som i det organiske er der liv og i det absolutte er der ikke, i vores hus i det organiske, der er rum og tid, så vi kan måle, men det er noget objektivt, fordi for en død person er tilstanden ikke længere organisk, hvis ikke absolut, men alligevel, selv om tiden for de andre fortsætter med at løbe, forklarer jeg, Med det absolutte er der intet, intet rum, ingen tid, intet intet, men med det eksempel, jeg nævnte før om rejsen gennem det absolutte univers, som er en utopi og er absurd og urealistisk, kunne vi, hvis vi havde et ur, måle tiden, selv om køretøjet ikke ville bevæge sig, for ud over at det er mørk nat, ville der slet ikke være noget, intet rum og ingen tid.

Det er meget tankevækkende, ikke sandt?

20-10-1969

Enric Giné

 
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.