Afhængighed eller uafhængighed det er spørgsmålet

enric@enricgine.cat

                                Hver af dem har deres afhandling om uafhængighed, men for mig er det noget specielt, og jeg bruger det meget ofte med meget gode resultater, det er dette., Der er to måder at positionere sig på, den ene er at være afhængig, og den anden er at være uafhængig , den afhængige er Den, som katalanerne har brugt i de sidste 300 år, er at give Spanien penge til at administrere for 60 millioner euro om dagen, da katalanerne er dumme, og da der er smartere mennesker end os, som spanskerne, de De gør denne tjeneste eller arbejder, nu opkræver de os disse penge til at styre Catalonien, og nu er de ikke længere så rige, som det var før, da det var den mest industrielle, landbrugs- og husdyrregion og mere       rig på “kongeriget.” Nu er den engang rige, Catalonien, blevet mindre rig, og de fattige regioner er blevet mindre fattige, såsom Andalusien og Extremadura, vi er stadig nødt til at være tilfredse med vores politikere, der har formået at betale os kun 60 millioner om dagen … alle Et træk, jeg beder altid tilhængere om afhængighed og meget nære venner fra de spanske, at vi måske nu efter 300 år kunne lede efter en anden administrator, for eksempel Tyskland, England eller de nordiske lande, de har deres lande meget beordrede og kontrolleret og de kunne for 22.000 millioner euro om året styre vores land, jeg er sikker på, at de ville glæde sig over livet, og de ville gøre det meget bedre end det spanske, der kunne endda være en auktion, og der ville stadig være nogen, der ville gøre det mod os billigere, den anden mulighed er at være uafhængige , måske er vi ikke så dumme, som vi tror, ​​og vi kunne klare os selv og dermed ville vi redde alt og penge, dette er de to muligheder, vi har, jeg tror, ​​at der ikke er nogen farve, at det bedste er uafhængighed , hvis vi besluttede en anden, enheden , tror jeg, at det ville være meget mere fordelagtigt for os i stedet for Spanien at gøre det Tyskland eller de nordiske lande, løsningen er så klar som vand, Catalonien er ældre og ved, hvordan man forvalter dens ressourcer uden behov for nogen, derudover er det lidt uforståeligt, at folk, der ikke har noget at gøre med Catalonien, kender Hvordan katalanernes problemer skal løses, for eksempel hvor mange toglinjer katalanerne har brug for, hvilke tidsplaner, hvor mange veje eller motorveje eller lufthavne og dermed en uendelig liste over ting, der er gjort fra Madrid, ville ikke være bedre end katalanerne vi ville klare os efter vores behov, ” afhængighed eller uafhængighed “, er synonymt med administration “, og de i Madrid ønsker at styre os, så de kan administreres Opbevar ikke en meget bedre del af kagen end de indgivne, »Elemental Mister Watson«, men » afhængighed eller uafhængighed « betyder også, hvad det samme ord betyder, hvilket er, eller «at afhænge eller ikke være afhængig » Catalonien nu «afhænger » Fra Madrid, og det betyder, at Madrid administrerer Catalonien, fordi dette « afhænger » af Madrid, vi har brug for disse penge, som den spanske pilage fra os til at bygge veje, har et godt jernbanenet, gode lufthavne, god folkesundhed, gode skoler osv. . etc. 60 millioner euro om dagen er meget, mange penge, der er meget snak om uafhængighed , men hvad vi ønsker er, at katalanerne skal administrere sig selv, fortælle dem uafhængighed eller administration , vi vil have, at Catalonien skal tale vores sprog, som er katalansk, vi er en nation, og som en nation har vi en kultur, og det eneste, vi ønsker, er at styre os selv, igen er uafhængighed lig med administration .                          

Enric Giné

17. september 2010 Tossa de Mar

 
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.