De 10 hovedsynder i Catalonien

enric@enricgine.cat

1) Hvad er Catalonien?

               Catalonien er en nation, der blev født den 19. februar 988, og dens nationers rettigheder blev taget væk i 1714, efter arven af ​​krigen, det har været i en politisk krig mod Spanien siden da, Catalonien, ligesom enhver anden årtusenskultur, har sit eget sprog , gastronomi, dans …, har været kongeriget, republikken og fyrstedømmet og utallige skikker, der gør, at Catalonien gennem mange århundreder har en relevant kultur.

 2) Medier

                 Medierne spiller en meget vigtig rolle, både i Spanien og i Catalonien, og i hele verden, men især i de spanske medier, måske af uvidenhed, måske ud af overbevisning, måske for at behage regeringen, har de været særlig meget hårdt imod Catalonien, har de altid skjult, helt eller delvist, hvad der er i forhold til Catalonien, de tror, ​​at Catalonien er en del af Spanien, hvor der tales en dialekt, og vores identitet generer dem meget, selv når vi taler katalansk, synes de, at vi gør at provocere spanskerne, før i Francos tid, hvor du skulle rejse til et offentligt sted, og du talte på spansk, fortalte de dig at tale i “kristen”, både tv og radio såvel som i statens aviser, er helt indoktrineret og endda nyhederne er manipuleret, og nogle af dem, der ikke interesserer dem, er udeladt, og de, der er interessante for staten, øget, katalansk tv har været mange Nogle gange tildelt for sin upartiskhed og professionalisme er de statlige medier blevet drøftet, herunder af sit eget personale, Madrid-regeringen ønsker at gribe ind i de katalanske medier, fordi de ifølge dem indoktrinerer katalanerne og på denne måde kan kontrollere dem.

3) Retfærdighed

               Hvad er retfærdighed i Catalonien? Nå, retfærdighed skal være retfærdig i hele verden og intet andet. Hvad sker der i Catalonien? Vi har fem mennesker fra den legitime regering i eksil, de to Jordis, vicepræsidenten for den legitime regering, og indenrigsministeren er i fængsel, hele den juridiske verden, både spansk og katalansk, er enige om, at dette er en uretfærdighed, at disse mennesker er fængslet, har intet retligt grundlag, hvad der sker er, at “Homelandets enhed” er uforgængelig, i henhold til selve forfatningen, TC selv, ved, at dette lovligt ikke har noget grundlag, i betragtning af at han gør det, som den politiske magt dikterer, har TC ingen før dem til at stille spørgsmålstegn ved ham, træffer han først sine beslutninger, når det kommer til “Enhedens hjemland”, TC har støtte fra den spanske regering, og af alle dommerne, uanset om de er enige med dem eller ikke, og det har bag det hele den spanske nation.

4) Forfatning

               Franco-perioden, 40 års diktatur, påvirkede den spanske befolkning, ligesom alle diktaturer, forarmede dens befolkning, både fysisk og intellektuelt, diktaturet gjorde meget skade, og vi lider stadig konsekvenserne, og det vil tage lang tid at normalisere denne situation. Under alle omstændigheder er der her i Catalonien en kendsgerning, at ingen har været i stand til at ødelægge siden 1714, og det er, at det katalanske sentiment ikke har været i stand til at bevæge sig en eneste millimeter, det er stadig intakt (selvfølgelig er der nye katalanere og indvandrere, der ikke ønsker at være Katalanere, hvis ikke spaniere, vil jeg tale om dette i en anden hovedstadssynd (“Nye katalanere”), vi blev stillet mange spørgsmål som et resultat af afslutningen af ​​Francoism, da de teoretiske, det ankom, de politiske partier fandt en måde at åbne en ny periode, som De kaldte det “overgang til demokrati”, der blev forsøgt at lave en ny forfatning, som alle kunne acceptere, det var meget vanskeligt, især for hær, forfatningen kom ud, som kun kunne være mulig i 1978, i 1981 var der et statskupp forårsaget af dem, der længtede efter det gamle regime, det var et mislykket kupp, men denne forfatning er hvad vi har nu, en forfatning, der I 2018 er det nytteløst, ikke engang for spanierne, meget mindre for de andre identiteter, der eksisterer i Spanien.

5) Enhed i hjemlandet

               Først bliver vi nødt til at forklare, hvad dette ord er, eller hvordan det forstås, her i Catalonien forstår vi det som undertrykkelse, men vi bliver nødt til at gøre en lille historie for at forstå det lidt bedre, vi bliver nødt til at gå til 1492, når vi i et velvilligt øjeblik skal Castilla, der var befordrende for en hidtil uset erobring, Castilla y Aragón, erobrede næsten hele Sydamerika, Mellemamerika, Mexico og mange andre, da Castilla og Aragón i disse tider allerede havde følelsen af ​​erobring, og det er hvad Det gjorde han, og det viste sig godt, han berikede sig ved hjælp af de redskaber, de brugte som undertrykkelse, udslettelse, ødelæggelse af sproget, religion, kultur og ekspropriation af alle varer, guld, og på denne måde tog han kommandoen over hele dette imperium, skibene De forlod fulde af guld og slaver til Spanien, her blev følelsen af ​​”Enhed i hjemlandet” født, med tiden og lidt efter lidt faldt det spanske imperium indtil i dag, hvor ikke kun det da Galicia, De Baleariske Øer, Euskadi, Catalonien, Valencia og ud over Ceuta, Melilla og De Kanariske og Baleariske Øer, på trods af dette rod “Enhed i hjemlandet” er så stærk som nogensinde, sidste år gik jeg til Madrid og en taxachauffør spurgte mig, om jeg var katalansk, da jeg hørte min katalanske accent, og han spurgte mig, om jeg havde kommentarer til den aktuelle politiske situation, og jeg sagde ham, at hvis katalanerne ønsker at være uafhængige, må det være viljen fra det katalanske folk, nej? Jeg spurgte ham, hvad hans kommentar var, og han sagde med et meget langt og trist ansigt, “Et ødelagt Spanien? !!!!!!, jeg blev ikke overrasket, fordi jeg så, at “Enhed af faderlandet” stadig er meget inden for det spanske, det er en “gen” , det er noget psykiatrisk, psykologisk, der gennem Spaniens historie har været Det har overtaget og uddybet i det spanske sind, problemet med “Enhed i hjemlandet” , spanskerne ved ikke, hvad det er, det er blevet gentaget så mange gange, at de har det i “Generne” , af en katalansk eller af et andet væsen mennesket vil se, at enhed er en, der hersker, og de andre, der skal tjene, ren kolonialisme, er de kolonier, der bidrager med varerne til imperiet, og at denne enhed ikke kan brydes af åbenlyse grunde, Madrid ønsker enhed, og når Spanier helbreder sig for denne sygdom, de vil se, at herskerne har drillet dem, Franco var den største antikommunist i menneskehedens historie, ja, som I alle ved, hans udtryk “Før et rødt Spanien, der roterer”. fantastisk er det ikke og i dag er denne sætning så levende eller mere end nogensinde eller mindst som altid, af den grund har vi katalanere det meget dårligt, vi bliver nødt til at kæmpe meget for vores frigørelse, når Spanien lægger så meget vægt på “Enhed i hjemlandet” er at noget ikke fungerer godt, lad os se hvad der er, jeg har kopieret og indsat artikel 2 i den spanske forfatning “Artikel 2 Forfatningen er baseret på den uopløselige enhed af den spanske nation, det fælles og udelelige hjemland for alle spaniere” dette er i Forfatningens artikel 2, utroligt, Spanien forbliver den samme som i erobrernes dage, “Faderlandets enhed” Jeg er ikke sikker, men Spanien skal være det eneste land i verden, hvor en sådan prioriteret side af forfatningen er så vigtigt for borgerne at fortælle dem, hvad ”Enhed i hjemlandet” repræsenterer           

6) Ydmygelser

               En af de mange fornedrelser, der udføres af staten og nogle spanske folk, er ydmygelser mod Catalonien, for dem findes vores historie ikke, sprog er en dialekt, og for dem, Catalonien er Spanien, de foragter den katalanske kultur, de latterliggør og I de sidste dage af processen fornærmer de endda, truer og minder politikerne om, at de har børn, og minder vores præsident om, at en meget hæderlig præsident for Generalitat blev skudt elendigt i Montjuic-slottet, ydmygelserne har nåede et uholdbart niveau for en persons værdighed, uanset hvilken ideologi de har, siger de, at de katalanske medier indoktrinerer katalanerne, men det er de, ikke os, der skal fortælle sandheden og intet andet den 1. oktober, en valgdag for Cataloniens parlament og også en sorgdag, fordi det spanske politi fremsatte meget voldelige anklager mod mennesker, der Og de gik for at stemme, det var en anden ydmygelseshandling mod vores folk, efter disse overbevisende handlinger takkede det spanske folk de politimænd, der slog vores folk med rejser og fornøjelsesferier, for at takke de politimænd, der måtte stå overfor med disse oprørere, oprørere … vi katalanere er klar over, at spanskerne hader os, og et eksempel på dette er, at da de spanske politimænd rejste til Catalonien, fra de forskellige spanske byer, for at undertrykke katalanerne, råbte politimændene “for dem »Som om man siger, at ikke en enkelt katalansk skulle stå stående, er fornærmelserne, som vi har måttet lytte til, utallige… man kunne skrive hele sider med disse adjektiver. Dette er det skøn, en god del af Spanien har for os: Her er en gruppe eksempler.

 Duque de Olivares 1641 Catalonien skal reduceres til Castilianske skikke og anvendelser 

Martínez I reden Primo de Rivera Catalonien skal være fyldt med det værste, som Spanien har 

Francisco de Quevedo 1640 Catalan er den tristeste og mest elendige væsen, som Gud skabte, og de er tyve med tre hænder, så længe der kun er en katalansk tilbage i Catalonien , og sten i øde marker skal vi have fjender og krige 

Miguel de Unamuno 1905 Hvis staten ikke pålægger Castilianske i hele Spanien, ville dialekterne sejre for Castilianske 

Felipe 5 de Borbón 1715 At skoler ikke tillader bøger på det katalanske sprog, skriver eller taler i det inden for skoler, og at kristen lære er, og at de lærer det på spansk 

Manuel Azaña 1931 En person af min viden forsikrer, at det er en lov i Spaniens historie, behovet for at bombe Barcelona hvert 50 år, Felipe 5-systemet var uretfærdigt og hårdt, men solidt og behageligt, det har været værd i to århundreder 

Queipo de llano 1936 Lad os omdanne Madrid til en frugtplantage, Bilbao til en stor fabrik og Barcelona til en enorm grund 

Manuel fraga 1968 Catalonien blev besat af Felipe 4, som besejrede det, det blev bombarderet af general Espartero, og vi besatte det i 1939, og vi er klar til at besætte det så mange gange som nødvendigt, og til dette er jeg klar til at tage riflen op igen 

José Prat 1984, katalanerne er kun vigtige, når de taler på spansk 

Calvo Sotelo 1983 Spansktalende indvandring til Catalonien og De Baleariske Øer skal tilskyndes til at sikre opretholdelsen af ​​det spanske stemning 

Felipe Gonzales 1984 Terrorisme i Baskerlandet er et spørgsmål om orden, men den reelle fare er den katalanske differentielle kendsgerning 

Santiago Bernabéu 1968 Jeg kan godt lide Catalonien, hvad jeg ikke kan lide er katalanerne 

Antonio Machado 1937 Af dem, der hævder at være galicisk, katalansk, baskisk … snarere end spansk, mistillid dem altid. De er normalt ufuldstændige, utilstrækkelige spaniere, fra hvilke intet stort kan forventes. 

Dette er de mennesker, der har elsket os siden oldtiden

7) De nye katalanere

               Hvem bor i Catalonien? Her bor mange mennesker, som i resten af ​​verden: turister, flygtninge, indvandrere, nye katalanere, katalanere … osv. Vi vil kun koncentrere os med spanske indvandrere og nye katalanere, de nye katalanere og spaniere er de samme ting, de er mennesker, som uanset grund kommer til Catalonien for at bo eller arbejde, indvandrere, udlændinge eller spaniere, der kommer for at arbejde finder de et totalt ukendt sprog og kultur, den nye katalansk vil leve med to kulturer: den ene af hans oprindelse og den katalanske, med tiden vil han integrere sig i den nye katalanske kultur, uanset grund, han har det godt , selvom de ikke ønsker at miste deres oprindelseskultur i deres nye samfund, til trods for ikke at tale katalansk, føler de sig katalansk, fordi de ud over at blive integreret finder ud af, at katalansk kultur giver dem mange værdier, og de føler nogle gange flere katalanere end katalanerne selv, måske er der også første og anden generation katalanere, der måske ikke har integreret meget godt og betragter sig som katalanere, men er imod sproget og Catalonien som e stat, og de ønsker at være en provins i Spanien, som et resultat af denne analyse kan det ses, at alt er lidt kompliceret, men det er ikke, i 1960’erne havde Catalonien en indvandring på 42% af den aktive befolkning, det var en revolutionerer denne indvandring, men, lidt forvrænget den katalanske kultur, siger sociologer, at 12,5% af indvandringen er det niveau, der er tilladt for ikke at denaturere en kultur, ja, på den ene side såede det os, men på den anden side Det var meget gavnligt, da der var mangel på arbejdskraft, og takket være denne indvandring, der kom, havde det store flertal af Andalusien og især Murcia, Catalonien en meget stærk økonomisk fremgang, og mange mennesker fra dette land overførte indvandrere eller var nye. Katalanere og mange af dem, deres sønner og døtre, børnebørn og barnebarn er katalanere og forsvarer Catalonien, der er nogle, andre indvandrere og nye katalanere, hvilket er vanskeligere at foretage en analyse, denne gruppe kunne vi dyppe et politisk parti kaldet Citizen Ja, dette nye parti berører folk, der for nylig kom til at arbejde her, denne gruppe har en spansk ideologi, og nogle beskriver det som Tabàrnia, det er en homogen gruppe, det kan være arbejderklasse eller ej, og mange kan være Sydamerikanere, der kommer eller er kommet på arbejde hos multinationale virksomheder som fx Telefónica, supermarkeder, byggeri, kort sagt, tjenester, den typiske arbejder, der er kommet hit, fordi der er større mulighed for at tjene til livets ophold, der er også en anden gruppe, der socialt set engang har det et højere niveau, til sidst, en socialt høj gruppe, dette er i bestyrelser for virksomheder, disse tre grupper, som jeg netop nævnte, ønsker ikke, og heller ikke ønsker de at integrere i Catalonien, de mener, at Catalonien er Spanien, der er mennesker at de blev født eller ej i Catalonien, og at de lever med en anden kultur inden for Catalonien, som kunne være spansk, og at de betragter sig selv som katalanere som de uafhængige katalanere, De mener, at den blotte kendsgerning ved at blive født eller bo i Catalonien allerede giver dem retten til at være katalanere, et eksempel: den katalanske leder af borgerne, Inés Arrimadas, hun taler katalansk, bor i Catalonien, og hun med et spansk miljø, og uden at have ingen følelse overfor Catalonien tværtimod, et eksempel, at jeg med dette ikke mener, at hun er en terrorist, de er heldigvis fredelige, men hvis de er uvidende, kan vi se et rent eksempel på en terrorist, der bor i Catalonien, for eksempel i Ripoll, de blev født i Catalonien De elsker Catalonien, men de begår forbrydelser mod Catalonien. Inés Arrimadas er ikke en terrorist, heldigvis dræber hun ikke folk, men hun ødelægger sin kultur, som hun selv lever, for at “vise en knap” , som det er sket med de amerikanske lande, der blev frarøvet forarmelse, de har ødelagt al deres kultur, inklusive deres sprog, men hvad er et land ?, et land består af en kultur, et sprog, en dans, et flag, en litteratur, der består af, poesi op til sange, bøger og osv. … Osv. … og endelig en historie, og du kan ikke bagatellisere en kultur som Inés Arrimadas og andre konstitutionelle gør for at sige, at de er lige så katalanske som dem, der virkelig føler katalansk, disse mennesker, det eneste, de demonstrerer, er en dyb uvidenhed og foragt imod vores kultur, følelse af katalansk, er ikke kun at elske territoriet, men ved at identificere sig med alle dele af den katalanske kultur, kan en person ikke sige, at de elsker Catalonien, og angribe dens kultur, som Inés Arrimadas og konstitutionisterne gør Jeg vil have Catalonien, fordi jeg føler mig identificeret med alle dens grene i dens kultur, og ligesom andre, der har givet deres liv til at forsvare det, vil jeg også forsvare det mod dem, der ønsker dets opløsning, eller annektere dets spanske kultur, som Spanien gjorde. har lavet med alle sine kolonier både amerikanske, som med det galiciske, baskiske land, katalanske og mange andre, navnet Tabàrnia er en opfindelse af indvandrere, på og alle spaniere, der uanset af hvilke grunde er, har eller vil have, forbindelser eller værdier med Spanien på grund af deres spanskhed, har denne gruppe af indvandrere eller nye katalanere, som jeg har sagt før, sympati for « Borgere. ” Tabàrnia er en fare for vores kultur, for for den maksimale tilladte indvandring, som jeg har sagt før, i et hvilket som helst land, er det 12,5%, hvis vi ser på de seneste afstemninger, tog pro-uafhængighedsaktivisterne 47,5% af de Stemmer, som du kan se, vi er i mindretal, og dette er meget farligt, fordi de kan gøre os ud af vores kultur, og de kan også gøre det demokratisk, et eksempel, som jeg vil nævne er Kosovo, dette nye land var før dets ensidige uafhængighed, en serbisk stat, i Kosovo var der en meget stærk indvandring fra Albanien, der nåede 94%, 6% var serbere og 94% albanere, en kulturel afvigelse, som serberne betalte dyre, de mistede Kosovo på en demokratisk måde, vi vil miste vores kultur? vores sprog? vores skikke? hvis svaret er nej! vi skal være meget omhyggelige og handle i overensstemmelse hermed, det ville være meget interessant, hvis vi alle reflekterede sammen, dette er meget vigtigt, fordi Tabàrnia statistisk set inkluderer alle konstitutionelle, der går imod processen, og dette er bevis for, at ”hvornår jo mere fremskridt vi har i Catalonien, der er et fald i uafhængighedsbevægelsen » muligvis er den sidste indvandring, der ankommer til Catalonien, overraskende for den katalanske situation, åbenlyst har disse nyankomne ikke noget følelsesmæssigt eller sentimentalt forhold til Catalonien, hvilket betyder, at når mere Hvis vi har succes i vores land, får vi en sød tand, og derfor vil flere mennesker komme til Catalonien, og vi vil have mindre uafhængighed. Jeg gentager “Vores succes vil være vores ødelæggelse af den katalanske stat” , som er netop det, den spanske stat ønsker, for nylig er der opstået et politisk parti, som de kalder det så langt som højre, hvilket er Vox, de klassificeres også som konstitutionelle, ligesom at PP og borgere, alle konstitutionistiske partier, er imod uafhængighedsbevægelsen, der lægger gule bånd på gader og offentlige steder, deres argument er, at de offentlige steder hører til alle, og netop fordi de hører til alle, lægger uafhængighedspartiet de gule bånd , at være i stand til at udtrykke sig på et offentligt sted, skal være den rene essens i demokrati, ikke som det sker i diktaturer, det skal være inde i huse og gemme sig, hvis forfatningsledere ikke er enige med de gule bånd, som andre lægger af en anden farve, eller som demonstreres på offentlige steder, kaldes dette demokrati for ikke at rive andres, fordi de har en ideologi På en anden måde er en anden af ​​de argumenter, som forfatningslederne siger, at familier i Catalonien ødelægges, på grund af uafhængighedsbevægelsen dette kan til dels være sandt, men i henhold til den del, der observeres, hvis man er en konstitutionel, er de, der vil bryde skylden med Spanien, og hvis du ikke er det, er det dem, der ønsker udryddelse af Catalonien som nation og dens opløsning i Spanien, dette argument findes over hele verden, familier står over for hinanden, fordi den ene del har en ideologi i modsætning til den anden, dette kaldes rent demokrati, i USA er nationen opdelt i to dele, nogle er republikanere og andre er demokrater, i England er også nogle Labour og andre er konservative, og i hele verden er dette tilfældet, dette er demokrati        

8) Lovlighed

               Hvad er lovlighed? det er meget let at definere, ikke? er at gøre hvad der er inden for loven, alt andet er ulovligt, vi katalanere har det meget vanskeligt, hvis vi vil være uafhængige, ikke? Ja, hvis vi skal være inden for loven, bliver vi nødt til at overbevise et flertal af spanierne om at give os ud, og derfor må vi overbevise de politiske partier, og det er vanskeligt, fordi de har flertal, PP, PSOE og Cs, de ønsker ikke at bryde med den hellige enheds hjemland , derudover skal forfatningen ændres og bla, bla, bla … total, umulig, vi kan aldrig være uafhængige, vi vil gøre, lidt historie, faldet af Det spanske imperium var, da Spanien begyndte at miste kolonierne, og ingen af ​​dem forlod Spanien på en demokratisk måde, det er inden for loven, det var med ren ulovlighed, det er derfor, jeg siger, hvordan kan du gøre Cataloniens uafhængighed? Men med forskel, at de fleste af staterne, når de skilte sig, gjorde det via, åbne krige eller vold, derudover spillede afstanden ikke til fordel for Spanien og i dag, i et Catalonien, der og altid har været ikke-voldelig, bunden af spørgsmålet er, at du altid h faktisk ulovligt, ingen giver op sin suverænitet amiably, og Spanien gjorde ikke enten, greb hende med magt og returnerede dem der eller fordi han ikke kunne gøre noget, så jeg siger Espa ñ for nu, ikke kan prædike, når hun prædikede ikke, hun gjorde det ulovligt , nu er vi i en anden tid og mange år er gået, mere end 300 år, at vi mistede vores suverænitet, vores sprog, vores kultur og vores rettigheder, og nu er det tid for Spanien at vende tilbage rettigheder, som er ligesom de sorte ville have de samme rettigheder som hvide, hvad sagde hvide, da de forbød sorte at komme ind? “Hvad har disse sorte troet?” sorte var nødt til at gøre mange ulovligheter for at opnå ligestilling med hvide, afstemning af kvinder, en anden ret, de var også nødt til at begå mange ulovligheter for at få stemmeret, for at legalisere abort, hvor mange kvinder måtte abortere, når det var forbudt ? ren ulovlighed, jeg kunne nævne hundreder, tusinder af ting, som folk gjorde ulovligt, og det er nu lovligt. Folkets vilje gør loven , ikke loven får folket , folket i Catalonien ønsker at blive uafhængige, og der er ikke mere vilje suveræne over, at et folks vilje, og også med den skærpende omstændighed, at det dominerende folk ikke har været særlig nyttigt for os, men tværtimod har forfulgt vores sprog, kultur og har fattet os på en ulovlig måde, begge i Spanien såsom international lov, hvor de forente nationer siger, at truede sprog og kulturer skal hjælpes, men Spanien forsvarer imidlertid det spanske sprog, fordi det mener, at dette er den, der er truet i Catalonien, derfor ulovlighed Det er den eneste måde at komme foran denne blindgyde, vi har De Forenede Nationer, der beskytter os. Der er ikke er ulovligt.    

9) Administration eller uafhængighed

               Hvad er uafhængighed? uafhængighed er administrationen af ​​en kultur eller et land, Catalonien, hvis det var uafhængigt, ville det have en administration, der ville styre vores samfundsveje, motorveje, tog, fly, stationer, lufthavne, finans, sundhed …, alt ville forblive det samme, men i stedet for at styre det fra Madrid, ville vi gøre det. Hvis vi ikke er smarte nok og ikke er i stand til at styre os selv, kunne vi give til et andet land, for eksempel de nordiske lande, da de har en masse orden i deres egne lande, giver vi 60 millioner hver dag til Spanien til at administrere os, jeg har Jeg har mange gange set folk, der siger “Jeg er katalansk, og jeg føler mig lige så katalansk som spansk, og jeg vil ikke forlade Spanien”, dette er en misforståelse, fordi alle mennesker kan være spanske eller katalanske eller franske eller russiske, hverken identitetskortet eller passet ændres, kun de mennesker, der ønsker at være katalansk, har det katalanske ID eller passet, alt vil være det samme, grænserne lukkes ikke, alt fortsætter som altid, jeg kender en person, der er dansk, har et dansk pas, dansk ID og Han har også et spansk pas og et spansk id, denne person elsker både Danmark og Catalonien, og når Catalonien er uafhængig, kan han fortsætte med sin nationalitet som altid , og hvis du vil have katalansk nationalitet, vil du have den, og du vil være i stand til at fortsætte med din danske nationalitet, den enkle uafhængighed, som så mange spaniere ser det, er som en sygdom, som et monster, og virkelig og enkelt er det ikke snarere end at administrere os selv, ikke Madrid.

10) Sang til frihed

Enric Giné i Orengo

 Tossa 2018

 
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.