Tak venner, for voksende uafhængighed

Tak venner, for voksende uafhængighed

 

Mange tak venner uden jer, vi ville ikke have nået, hvor vi er nu.

               Jeg vil skrive til det ANC, som jeg er medlem af, og på spansk. Hvorfor til ANC? Nå, fordi det er en civil bevægelse, som jeg tilhører, og som jeg vil overføre denne besked til, og hvorfor på spansk? fordi jeg ønsker, at det skal forstås alle spansktalende steder.

                  Jeg skriver ikke til Jordi Sánchez, for selvom jeg har stor respekt for ham, er han kun en person mere i vores forening, der repræsenterer mig og hele foreningen, men han er i fængsel, og jeg er ikke for at have de samme ideer, dette er uretfærdigt, og kun for dette bærer jeg et gult bånd på brystet.

               Catalanere er af natur fredelige, men et andet kendetegn ved os er, at vi er adskilt, vi er mange mennesker, og vi ved kun, hvordan man klager, men vi mangler strategier, og det er svært for os at løse politiske problemer, de slår os og vi drej det andet ansigt.

Jeg vil gerne, da vi er mange mennesker, der forsvarer vores kultur, og vi gerne vil have vores suverænitet igen, og af denne grund giver jeg disse to strategier her og ser således ud til at bidrage, hvis der er flere mennesker, der er enige med dem, som er det følgende

1) Alle byråd, der havde et suverent flertal, erklærer byrådet for republikansk, ligesom byen Amer gjorde.

2) Sæt en firkant i alle kommuner, hvor der er et suverænt flertal, en statue, som på den på billedet, takke vores spanske politikere.

                      Naturligvis er disse to forslag provokerende, men det er en fredelig strategi, og det er her, vi skal hen. Lad os overlade vold og uretfærdighed til den spanske stat, jo mere vold og uretfærdighed de gør, jo mere viser de, hvor bange og panik de er. “Enhedens hjemland ødelægges !!!” Det er et “gen”, som alle spaniere har, og at hvis de ikke har brug for psykiatrisk hjælp, har de brug for psykologisk hjælp, hvorfor? Hvad er “Fædrelandets enhed” for en normal person? eller for en der ikke er spansk? Simpelthen ville en logisk ræsonnement have den betydning, at den ene befaler, og den anden adlyder, den ene betaler, og den anden modtager kort sagt “ren kolonialisme”.

Enric Giné

Tossa 2017

 
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.