Er demokratiet på grænsen for dets overlevelse?

enric@enricgine.cat

Ja, jeg tror det, demokrati er allerede meget gammelt og har allerede spillet sin rolle i samfundet. Historisk har alle former for kontrol med samfundet ikke været stive, men tværtimod meget fleksible og har ændret eller korrigeret i henhold til dets partneres behov, for eksempel var feudalisme og kapitalisme en meget logisk og vigtig reaktion i sin tid, kommunisme var også en logisk reaktion på en undertrykkelsessituation, alle disse former for kontrol har været nødvendige for udvikling af samfundet, men de er blevet aldrende, og til sidst er de blevet en byrde for det samme samfund, menneskeheden har dog gaven til overlevelse, og denne gave er lige så stærk eller mere end gave af seksualitet, de er de vigtigste gaver, som mennesket har, og dem, der får vores samfund til at tænke og udvikle sig, ingen statisk kultur, heller ikke den islamiske verden, som nu er i standved “i dette særlige aspekt, er meget aktive i deres religiøse og ideologiske ekspansion, men til mig ser det ud til, at vi kommer til slutningen af vores styreform, har demokratiet gjort, hvad han havde at gøre, vores samfund er stagnerende, gå tilbage og overlevelse er på vagt, vores verden er nervøs og ser ud til at have lyst til noget andet, virkelig problemet er lidt kompliceret, men samfundets kontrol er også kompleks, denne kontrol udføres af mennesker, der har stor magt over dets partnere, politikerne, dem, der har evnen til at ændre, mange ting, sommetider ønsker de at ændre visse kontroller, ikke så det er praktisk for folket, men fordi de er praktiske for politikerne og ikke for det kontrollerede, demokratiet derudover , det kontrolleres med 51 stemmer for og undertrykker de resterende 49 stemmer, dette er rent demokrati, jeg går ikke længere for at undgå at blive tunge, ja, hvis vi hverken har monarki eller republik eller federalisme Eller heller ikke demokrati, hvad skal vi have? Anarki? Nej, nu vil jeg forklare, jeg har nu 68 år, og da jeg var 18 og tænkte med disse former for regeringer nu skriver jeg, bare former for regeringen, på det tidspunkt var Franco-regimet, har altid ophidset mig den måde, at folk i organisere, så jeg, at de forskellige regeringsformer var dumme, med den mangfoldighed, pluralitet og rigdom af ideer, som folk har, og det mislykkes kun, fordi nogle få mennesker bestemmer vores skæbner, jeg har boet næsten 40 år i Danmark og Demokrati fungerede godt der, til at begynde med var det et meget stærkt chok for mig, fordi det var, da det danske demokrati oplevede sit bedste øjeblik, og borgeren var centrum for regeringens bekymringer, men tingene ændrer sig også til de nordiske lande, det være sig fordi nogle få mænd skal bestemme vores skæbne, det vil sige, fordi vi ikke kan beslutte, hvad det samfund, vi ønsker, skal være, men vi som enkeltpersoner har ikke erfaring med at gøre r skoler, hospitaler, vejnet, … ved vi, hvilke behov vi har? samfundet er meget komplekst, kan vi virkelig gøre det? Ja, vi kan gøre det, og jeg vil fortælle det senere, men nu ville jeg sige, at politikere ikke kan gøre det af to grunde: For det første fordi de har andre interesser, der ikke har noget at gøre med samfundets velvære, men med deres egne, og for det andet, fordi de viser, at de ikke ved, hvordan de skal gøre det, hvilken løsning er så levedygtig? Se, når vi er syge, går vi til lægen, når vi er nødt til at bygge et hus, vi skal se en arkitekt, når vi skal udføre en elektrisk installation, går vi til en elektriker … det er ikke nødvendigt at udvide det videre, ja, her er kernen i sagen, at der har kendskab til forskellige spørgsmål er den der skal gøre ting, det er logisk, ikke? Det er meget enkle, enkle ting er, hvad der fungerer godt, vi har et samfund, og vi ønsker, at det skal udvikle sig og fungere godt, så vi er nødt til at se på, hvordan dette samfund skal udvikle sig, der er et medicinsk kollegium, det betyder, at alle Kataloniens læger er en del af et netværk, og dette netværk kan være Guild for læger i Catalonien, disse mennesker er dem, der skal kontrollere Cataloniens helbred, fordi de er de mest passende til at gøre det. Guild er nøgleordet, men ikke i gammel sans for udtrykket, hvor nogle få mennesker var i kontrol, det nye guild, som jeg ønsker, skal dannes af hele pyramiden, fra basen til kuppelen, dette i dag, med computing er muligt, vel, at Det er min idé, dette skal gøres med alle videnskabelige, tekniske, kulturelle grene osv. for at få en rigtig udvikling i det katalanske samfund, det vil sige hver guild, vil være en pylon , en pylon, meget vigtig i samfundet, der vil blive bygget trin for trin med alle de mulige guilder, der findes i samfundet, opbygge en hus fra det stiftelse, der er landet, den katalanske nation og vil dukke op fra nogle pyloner op for hvert orden, der findes i det katalanske samfund, og disse pyloner vil støtte platformen på første sal , fra grundlæggelsen af ​​dette imaginære hus, som vi skal bygge de pyloner eller guilds vil gå fra jorden til første sal               , vi forklarer dette, i samfundet er der nogle guilder, der er de, der holder ud og fungerer i samfundet, for eksempel læger, lærere, arkitekter, murere, elektrikere, fysikere, kemikere, affaldsindsamlere osv. … ja, mange erhverv de findes i samfundet, og det er de mest passende for dem at organisere sig, ikke de, de behøver ikke at være en politiker, ikke sandt, men det er ikke alt, der er hospitaler, veje, tog, motorveje, rådhuse, ja den første husplan, det vil sige de søjler eller pyloner, som jeg kalder, allerede er defineret er de eksisterende guild, og der behøver ikke at være noget guild, der er udeladt, alle skal have deres søjle eller pylon, der går fra fundamentet til første sal , og hver guild skal have en lille gruppe, der repræsenterer deres orden, og dette er nødt til at forsvare på første sal interesserne for deres respektive guild, første sal begynder at være lidt mere kompliceret, for her, pr Problemet er, at søjlerne skal forhandles og kommunikeres med første sal, for eksempel, hvis lægeunionen beslutter, at der ikke er hospitaler, skal denne fagforening forhandle med dem, der skal gribe ind, læger, arkitekter, sociologer, sygeplejersker, transportører, ja, mange mennesker, der er nødt til at gribe ind for et godt løb for at gøre hospitalet til en succes, det er heller ikke kun, hvad den medicinske fagforening beslutter, fordi der er mange andre variabler, der skal tages i betragtning, f.eks. økonomi, prioriteter, der er mange variabler, som kun sammen med alle ordener kan være effektive, ja, denne første sal er meget vanskelig og kompliceret, fordi det har en struktur, at for at gøre noget, skal være i stand til at involvere et stort antal pyloner eller guild, alt det, jeg forklarer det er en idé, en utopi, der har brug for et monstrøst arbejdsteam, og det har også brug for en enorm mængde universitetsfolk for at kunne udføre dette arbejde, hvis det ikke er umuligt ible, søjlerne, der kommer ud fra første sal, går til anden, de vil være dem, som samfundet vil se mest, fordi de vil være de mest synlige pyloner for samfundet, såsom hospitaler, motorveje, husdyrtransport, landbrug, uddannelse, kraftværker, forurening Kort sagt, alle søjler, der kommer fra anden sal til tredje, vil jeg ikke sige, at det vil være næsten politisk, fordi dette ord er grimt for mig, men det skal være tværgående, da tredje sal kun kommer ud med nogle kolonner, der vil samle slutresultat, på fjerde etage, ville det kun være en meget lille gruppe, som vi kunne sige, at de ville være, nogle mennesker, der ville kommunikere med omverdenen, ja, alt dette er en utopisk idé, der skal poleres meget og sikker på at ændre mange ting. skulle studere og skitsere denne utopi teknisk, forskellige afdelinger rundt om i universitetsverdenen og fagforeningerne kunne måske forbedre denne idé, så et barn kan blive født Når det er gjort, og således være i stand til at begrave vores gamle demokrati, er transversaliteten af ​​etagerne det vigtigste stykke af alt, tale, kommunikere, fra søjle til søjle og fra etage til etage   

17-09-1980

Enric Giné

 
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.