Adfærdsværdier og kontroller

Værdier og kontrol af opførsel

enric@enricgine.cat

                   De værdier, jeg forstår som en bestemt opførsel og er det hovedansvar for kulturen for menneskeheden og de civilisationer, der har været på vores planet, værdierne har været, er og vil være søjlerne i enhver civilisation eller kultur, ordene Civilization og Kultur, tilsyneladende synonymer, er ikke altid, efter min mening, kultur er en del af civilisationen, vi kunne sige, at det er en undergruppe for ikke at gøre problemer, men jeg vil bruge ordet menneskehed, og dermed bliver alt lettere, menneskets værdier, har været og er meget fleksible og meget varierende, men også meget stærke og er tæt knyttet til menneskets overlevelse, deres kapitalmæssige betydning er den rolle, som disse værdier spiller i samfundet, når jeg bekræfter, at de er fleksible, jeg må Vær meget forsigtig, fordi der er meget stærke værdier og andre ikke så meget, på den anden side, mens for en generation kan disse værdier være meget stærke, for en anden generation er de ikke så stærke, og det er derfor, vi skal være meget forsigtige med fleksibiliteten og styrken af ​​værdierne, fordi vi skal tage højde for konteksten, i øjeblikket er vores samfunds værdier ikke de samme som i andre samfund, hvilket er godt for et samfund, det er ikke for en anden og vice versa, så det er meget vanskeligt at analysere værdierne, som er gode og som er dårlige, de gode, dog er det dem, der fremmer overlevelse, det er ikke min hensigt at foretage en analyse af værdierne , men for at foretage en analyse af kontrollerne af opførselen, fordi værdien for mig er en variabel, der afhænger af kulturen, som vi taler om.

Hvor mange kontroller er der ?

Først skal vi definere, hvad vi forstår som værdier, og hvad adfærdskontrol repræsenterer i meget fjerne tider de første værdier, som vi ved, ikke repræsenterede en ændring, men var en kendsgerning eller en bekræftelse af, hvad der allerede eksisterede i samfundet, moderne for dem gange mener jeg de 10 bud , der blev de officielle pionerer af værdier og placerede dem på det rigtige sted, hvilket gav dem juridisk karakter, vi kunne sige, at det var den første forfatning og de første sociale normer for adfærd, en slags kode civil, en jurisdiktion, i dag er mange af disse bud stadig i kraft, nogle er ændret, andre er de samme, og der er nye, disse mandater eller værdier er det, der bestemmer vores opførsel i den ene eller den anden retning, så længe vi er enige, eller vi er ikke enige, det vil afhænge af det positive eller negative forhold til vores interesser, mange gange er personlige interesser stærkere end værdierne, og det får balancen til at ændre sig, normalt er værdierne inde i hovedet og i samvittigheden, de lurer altid, uden at vi er opmærksomme, sker alt automatisk, men det er disse, der virkelig styrer vores opførsel, hver har sine værdier, og når han forhandler med en eller anden adfærd, uden at han er bevidst, risikerer han sine værdier og tester sin mekanisme, mellem værdier og interesser, kan denne forhandling have konsekvenser for hans nye adfærd eller fremtid, hvilket ikke altid enig med deres værdier, det er muligt, at de interesser, er ovennævnte værdier, vil denne analyse giver navnet “værdier og adfærd Kontrol” , du har brug for en forklaring, så både de værdier og den Adfærdskontrol , de er controllere, og dette komplicerer spørgsmålet, lad os kort analysere værdien og definere den for mig selv, før jeg fortsætter vil jeg gerne gøre en afklaring af p ros «Mod» , fordi det er meget vigtigt, ser du omhyggeligt med mod , virkelighed, opførsel, adfærd og mange flere synonymer, og hvis en ”hund bjælker” , er dette en værdi?, en virkelighed?, en opførsel? eller en opførsel? eller osv. .. Nå her bliver du nødt til at foretage en analyse af, hvad hunden gør, er det en værdi ?, ingen mand! en virkelighed! fordi hvis hunden faktisk bjælker, er den en realitet, og også en opførsel, som også er, er ikke særlig vigtig nu med denne sag, hvad vi kan sige er, at hvis hunden bjælker er en realitet , og her er essensen af ​​alt, værdier, adfærd og adfærd og mange andre ting, jeg vil fokusere på “virkelighed” , virkeligheden har tre facetter, den første er, at hunden får den til at bjælke , og med denne virkelighed kalder jeg det mutant virkelighed , så bjælker hunden, og det kalder jeg ren virkelighed eller simpelthen virkelighed, og når hunden er stoppet med at bjælke , kalder jeg den den resulterende virkelighed , virkeligheden alene, det er et symbol en hund en båd , men hunden bjælker skibet sejler er en virkelighed , alt andet er eller værdier, adfærd, opførsel, meninger, vurdering, kriterier, koncept, tanke, tro og så videre, vi skal være meget forsigtige med alt dette, for her er essensen af ​​alt, virkeligheden d er kerne i alt og værdier, adfærd, adfærd, meninger, vurdering, kriterier, koncept, tanke, tro og osv., alle har mutant virkelighed, ren og resulterende virkelighed , og i stedet for at sige værdier, adfærd, adfærd, meninger, vurdering, kriterier, koncept, tanke, tro osv. Jeg vil sige eller værdier eller adfærd , okay? værdier inkluderer inden for den adfærd, jeg vil her forklare den virkning, den har, en værdi eller en bestemt adfærd, der får dig til at opføre dig på en eller anden måde, det er i virkeligheden en kontrollerende virkning, denne effekt bestemmer en art I henhold til de nuværende værdier, at du bestemt tror på dem er noget andet, Adfærdsstyring                             det er informationen om værdierne, men denne opførsel er allerede kontrolleret af kulturværdier og af controllernes interesser. Disse kontroller kan være partiske og delvise, men alligevel gyldige, da det er en eksisterende kontrol og skal være husk, værdierne er, hvad der virkelig skal kontrollere individet, problemet er, at mange gange individet ignorerer visse værdier, på Samfundsniveau, men værdierne er søjlerne i dette og alle samfund, på den anden side består adfærdskontrollen af ​​cirka 10 controllere eller institutioner, der fremmer værdierne, overfører dem, korrigerer dem, ændrer dem eller blot informerer os, dine værdier er ikke at stjæle fra ikke udukt osv., men måske af hvilke grunde disse værdier er eller ikke er meget stærke, eller du overser dem.     

                   Lad mig være meget klar, først og fremmest er der realiteter , derefter værdier og i sidste ende adfærd, og så alt andet, meninger, vurdering, kriterier, koncept, tanke, tro og så videre, hvor mange slags kontroller har vi? Jamen jeg har klassificeret og mest vigtige er 10 Chauffører nemlig:       

drivere

1) Forældre

2) Undervisning eller skole

3) Religion

4) venner

5) Media TV-Radio-Internet Etc ..

6) Biologisk – arvelig

7) Seksualitet

8) Miljø

9) Politiske apparater

10) Økonomi

  1.                 Forældre er de første til at overføre samfundets værdier, uanset om barnet accepterer dem eller ej, de er de første til at have kontakt med dem og bliver en meget vigtig kilde til værdier og opførsel  

2) Skole er den anden kontakt, barnet har med mennesker uden for hjemmet, måske med meget forskellige impulser fra familien selv, det er tydeligt, at det er værdier , der ikke nødvendigvis er de samme, men at barnet indser at der er noget uden for familien, herfra ser barnet, at værdierne ikke nøjagtigt stemmer overens, og endda, undertiden kan der være konflikter med værdier, har samfundet programmeret og kondenseret essensen af ​​dets værdier, som det ønsker at overføre til barnet, så han fortsætter transmission af disse værdier   

3) Religion er eller kan være en meget vigtig kilde til meget dybe og stærke værdier, der, styrket af andre værdier , kan blive et stort potentiale for kontrol.     

4) Venner og venskaber , i betragtning af mangfoldigheden inden for værdier , er for børn en ny kilde til værdier ; venner bidrager til at differentiere de forskellige typer venner inden for en kontekst, der ikke er fælles, men snarere individuel.   

5) Medierne er af ekstraordinær betydning i dag, ikke før, men tv, radio, internet, computere, biograf, teater, bøger osv. Har været en enorm kilde til information og globalisering, alt sammen dette hjælper udvekslingen af værdier  

6) Biologisk arv er en kontrol, der kan definere værdier meget , jeg vil for eksempel huske skønhed, intelligens, race, sygdomme (med alt hvad det indebærer) osv. lemlæstelser, deformationer osv. .     

7) Kontrollen med seksualitet er også meget stærk, da det er det største ansvar for overlevelse, der er nogle værdier , der er etableret af samfundet, om, hvordan disse værdier skal være , og det giver indtryk af, at de er veldefinerede, seksualitet Det er over alle slags værdier , hvad angår seksualitet, selv det individ, der virkelig tror på disse værdier , når det kommer til det, hvis muligheden opstår, vil de ignorere dem, er værdien af ​​seksualitet En værdi til side, en persons meget stærke seksualitet kan i den sociale verden medføre en vis ustabilitet inden for rammerne af etablerede værdier , derfor kan en divergerende seksualitet medføre en meget vigtig drejning, der endda kan sætte overlevelse i fare, seksualitet i dag er stadig et tabu, og der er utallige undergrupper, der ikke er godt set i vores kultur, men alligevel fortsætter de med at kæmpe i lyset af dagen       

8) Miljøet udøver en meget vigtig kontrol , især før, da mennesket boede bestemt, stort set af miljøet, men heldigvis har tingene dog ændret sig, en person, der er født i Afrika, har nogle værdier meget forskellig fra dem, der bor i Arktis, er kontrollen med miljøet mindre vigtig hver dag, fordi en person for tusind år siden deres måde at leve på var meget forskellig fra i dag, før de boede i en iglo og i dag bor de i lejligheder eller huse med varme og alle de bekvemmeligheder, alligevel uden for huset eller på gulvet, er vejrsituationen den samme, og i dette tilfælde ville kontrollen være den samme.    

9) Politik Som du kan forstå, er de også, meget vigtige, alle de værdier , der bestemmes af det politiske apparat, der er tre politiske systemer:   

1. A) Diktaturer.

2. B) Religiøse teokratier

3. C) demokratier

Diktaturer sætter de værdier, som deres motiver skal have. 

Teokratierne fortæller deres sognister, hvilke værdier de skulle have. 

Demokratier sætter værdier ved valg, ofte ikke engang 25%. 

10) Økonomien eller penge har også en meget vigtig rolle, men på samme tid meget komplekse, de er controllere , disse controllere er essensen af ​​al kultur, hvis man manipulerer dem kan manipulere kulturens adfærd.  

Enric Giné

16-05-1978

 
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.