Pròleg

enric@enricgine.cat

Raonaments – Reflexions – Anàlisis d’Enric

               Primerament vull fer un aclariment, sóc nascut a Barcelona, al barri de Sant Gervasi, al carrer de Sant Elías, i batejat a la Catedral de Barcelona, més Català Impossible, vaig anar a l’escola de Maristes de Mataró com intern, i només vaig aprendre castellà, després del servei militar vaig anar a Mallorca a treballar com a músic i vaig viure més de 10 anys allà, m’integri completament i vaig aprendre l’idioma, no escrit, però parlat, i el 1973, vaig anar a viure a Dinamarca, on també em vaig integrar a la societat nòrdica, allà vaig aprendre el danès, vaig viure a Dinamarca fins 04-06-2004, on vaig tornar a Catalunya i vaig anar a viure a Tossa de Mar.

               Aquest bloc, són recopilacions de la meva vida a través del temps, estan potser modernitzat, però la majoria de reflexions té origen en la meva joventut, després com mitjana edat, i finalment a una edat avançada, són raonaments que podeu estar d’acord, o no , però sempre és bo tenir altres idees o pensaments, d’una altra gent que pensen diferent d’un mateix, sempre des de la meva infància he tingut una vida molt intel·lectual, sempre he tingut un afany, gairebé un fòbia potser malaltia per saber el perquè de les coses, sobre la vida, i així era aquest afany d’explorar, el meu primer rellotge de la meva primera comunió, va durar només ½ hora abans que jo el desmuntés, vaig ser un problema per als meus pares fins ben passat la meva joventut, fins que vaig anar a viure a Dinamarca, allà vaig continuar amb la recerca d’una identitat de vida, i el perquè de que fem aquí, d’on venim i perquè som, i on som, i on anem, m’agrada molt definir les coses, però la vida em va ensenyar que quan més saps, menys saps, només podem obrir els ulls, i veure què és el que tenim al costat, mirar les estrelles, i veure que darrere de les estrelles comença una cosa que és incomprensible per a nosaltres, si no entenem a la persona que tenim al costat, com podem entendre el que hi ha darrere de les estrelles? A més d’entendre les persones properes, que això és molt important, però a més d’entendre, hem de estimar-les, com si fóssim nosaltres mateixos, si mirem cap a dins del nostre cos veurem que hi ha un equilibri de les cèl·lules, més cap a dins veurem els electrons i protons que també estan ballant i amb equilibri, si mirem fora del nostre cos veurem el mateix, la terra i planetes al sistema solar, tots ballant i amb equilibri, no pots treure una fitxa perquè si ho féssim cauria tot el sistema, és el equilibri que fa la vida, igual que les cèl·lules del nostre cos que han de conviure amb les que tenen al costat, per això hem de estimar les persones que tenim al costat , igual que les cèl·lules o planetes que ballen al costat, si no, no es pot sobreviure, trencaríem el pur equilibri, i amb això la vida, los temes que faig amb aquest Blog són molt variats, alguns d’ells, que es poden encasellar com metafísics o filosòfics o fins i tot ètics, que són 7 i altres polítics que són 5, i un que es tracta de música, ja que jo he estat i sóc músic, a més d’un comentari que faig del meu viatge a Cuba , com ja veureu, començo amb raonaments que alguns d’aquests, que he tingut quan jo era molt jove i em va comportar alguns problemes metafísics i psíquics greus que no he pogut superar fins ben superat una majoria d’anys, entre ells era, aquest que és el meu primer raonament 

1) El Problema de l’Eternitat

                Aquest problema em va donar una Joventut molt desequilibrada, i a més jo tenia una professió de músic que complicava encara més la meva vida, amb un ambient complicat, convulsiu, el Problema de l’Eternitat , vaig poder solucionar-ho de ben gran, ha estat un dels esculls més importants que he tingut en la meva vida, per sort vaig poder solucionar-ho, gairebé al mateix temps que amb la reflexió que és el Univers? , Ja que aquest, està molt connectat amb el Problema de l’Eternitat 

2) Que és l’Univers ?

               Aquest raonament està molt lligat a El Problema de l’Eternitat , com ja he dit abans, però molt fascinant, i tot i que quan jo dic que el tinc solucionat, no vull dir que està solucionat vull dir que puc viure amb aquesta idea, d’ Univers, perquè abans, tenia una angoixa que no em deixava ni viure ni dormir.  

3) Llenguatge numeral o matemàtic

               Hi ha també reflexions del llenguatge, que sempre m’han fascinat, que la gent quan parla, es comunica erròniament, un dia, un diu una cosa i el receptor entén una altra cosa, aquí amb aquest bloc també faig una menció això que jo en dic llenguatge numeral o matemàtic , que vol solucionar aquest problema i definir la seva semàntica amb un nombre matemàtic, Per exemple la paraula Coincidir o Casualitat, no tothom li veu la diferencia, jo defineixo així que es, “La trobada premeditada a l’espai entre dos punts, es diu Coincidència, si no es Casualitat”, estarem o no de acord, jo ho veig així, d’aquesta manera seria un llenguatge molt precís i sense malentesos, especialment pel mon de la  informàtica, és interessant !!!!!

4) Esta la democràcia en els límits de la seva sobre vivència ? 

               També faig esment al sistema antic que la societat té avui en dia, i que actualment governa, i que es diu Democràcia, i que jo fa més de 40 anys ja no hi estava d’acord, i amb aquest apartat , explico com m’agradaria que la meva societat es pogués governar, ja sé que és una utopia, que s’hauria de madurar, però és una reflexió meva.

 5) Valors i Controls de la Conducta

               És una altra reflexió que em fascinat molt, els controls de la conducta ens fa ser la persona que som, i perquè som, i com som ? , Que és el que ens fa diferents?, Jo dono la meva versió, de com jo entenc, aquesta problemàtica del perquè ens comportem com ho fem, i de els controls que ens ajuden a ser com som

6) És el respecte irrespectuós ?

               Es el respecte irrespectuós, es una mica rar no?, o es Respecte!! o no es respecte !! però dir que el Respecte es Irrespectuós, es casi incomprensible, i es necessari aprofundir una mica mes, i explicar que es això i de que es tracta, perquè si no, no te sentit, bé, per això podeu-ho llegir aquest anàlisis que miro de explicar aquest entramat..

7) Racisme – Discriminació – Igualtat – Feminisme

               Aquesta anàlisi que faig aquí abasta molt, és complicat, i són quatre temes que omplen molt, té un abast que jo pensava que no em sortiria, però poc a poc he pogut anar desgranant i trobar significat amb aquests 4 títols que son, Racisme, Discriminació, Igualtat, feminisme, els dos primers no he tingut molts problemes però el tercer i el quart han estat molt difícils de solucionar, però estic satisfet, com he pogut desxifrar-lo.

La Musica d’Enric

               Amb aquest apartat, que no és ni reflexions, ni raonaments, és simplement 4 cançons que he fet, en l’ any 1976, precisament quan la meva filla Tanja va néixer, és a dir fa 42 any, vaig fer una cançó, millor dit un himne per a la alliberació de Catalunya, perquè jo sempre he sigut i sóc sobiranista , el problema era que jo estava a Dinamarca, i la cançó cantada en castellà, per molt motius, quan vaig anar a viure a Tossa l’any 2004, vaig veure que tenia un magnetòfon vell, i que allà i havien moltes cançons velles entre elles estava una en castellà i que es titulava Libertad, Libertad i Libertad, quedi molt sorprès, i la vaig traduir al Català, i aquí està, ja vivint a Tossa vaig compondre 3 cançons més, Dolça Catalunya, que també és un himne a la nostra estimada Catalunya, i també un altre himne per als Països Catalans, i finalment, una cançó per la meva estimada Vila de Tossa com a agraïment al fet que em va adoptar, i tinc el privilegi de viure, totes aquestes cançons, estan cantades i tocades per mi, jo ho faig tot, tinc un molt petit estudi aquí a casa, i aquí faig les meves cançons, podeu escoltar que el so no és molt professional, i que jo no sóc cantant, però jo canto, i així crec que ha de ser, senzill, rústic, i sense gaire professionalisme, però surt del cor, i no vull que sigui artificial.  

Raonaments Polítics

               Aquests Anàlisi són totes les reflexions que faig des de la política Catalana, i són de moment 5 anàlisis i també faig un comentari sobre el meu viatge a Cuba

Els 10 Pecats Capitals de Catalunya

1) Què és Catalunya? , L’assetjament d’Espanya contra Catalunya 

2) Mitjans de comunicació , Faig una descripció dels mitjans de comunicació espanyols

3) Justícia , Com està muntada la Justícia a Espanya

4) Constitució , La Constitució, com jo la veig

5) La Unitat de la Pàtria , el que representa la Unitat de la Pàtria

6) Humiliacions , Les humiliacions que hem patit i que patim

7) Els nous catalans , Els nous catalans que hem rebut i que molts estan en contra d’un sobiranisme català

8) Legalitat, que és legal ? No sempre el que es il·legal, pot estar condemnat com il·legal 

9) Administració o Independència , Administració de Madrid

10) Cant a la Llibertat , les meves cançons, perquè hem de cantar cançons de Llibertat ? , Serà perquè no ho som !!!

Presos Polítics , Aquí faig un relat, del que jo considero que són Presos Polítics o Polítics Presos

Història de Catalunya , Aquí, està explicat molt bé, però molt concís per l’escriptor i professor d’història, que a més és el meu cunyat Jordi Monés, com Catalunya sa anat desenvolupant a través de la seva història fins als nostres dies, molt interessant.

Dependència o Independència , Aquí explico el que jo entenc per Dependència i Independència, la diferència d’una a una altra.

Esdeveniments de Catalunya , Descripció cronològica, molt concisa de la Història de Catalunya

Els meus estimats esclaus Cubans , El meu viatge a Cuba, va suposar un xoc, aquí explico, les meves experiències, i tot el que aquest viatja va representar per a mi i per la meva dona Benta.

Anàlisis per un Mon Millor!, aquí, faig un anàlisis de com jo voldria que fos la meva societat, es una Utopia, però potser  molt interesant

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.