Està la democràcia a el límit de la seva supervivència ?

enric@enricgine.cat

 

Està la democràcia als límits de la seva supervivència? Sí, jo crec que sí, la democràcia ja és molt velleta i ja ha fet el seu paper en la societat, històricament totes les formes de control de la Societat no han estat rígides, sinó a contra, molt flexibles i s’han anat canviant o corregint segons les necessitats del seu socis, així per exemple, el feudalisme, i després el capitalisme van ser una reacció molt lògica i important en el seu temps, el comunisme també va ser una reacció lògica davant d’una situació d’opressió, totes aquestes formes de control han estat necessàries per al desenvolupament de la societat, però han anat envellint i a la fi s’han convertit en una càrrega per a la mateixa societat, la humanitat, però, té el do de la supervivència i aquest do és tan fort o més que el do de la sexualitat, tot i que, realment són iguals, o semblants, perquè sense la sexualitat no hi ha supervivència, bé, són els dons més importants que té l’ésser humà i els que fan pensar i desenvolupar a la nostra societat, cap cultura estàtica, fins i tot el món islàmic, que està ara en ” standby ” en aquest aspecte concret, és molt actiu en la seva expansió religiosa i ideològica, però a mi em sembla que ja estem arribant a la fi de la nostra forma de govern, la democràcia, i les autocràcies, o les altres forma de govern, ja han fet el que havien de fer, en la nostra societat estan estancades, es retrocedeix i la supervivència està en estat d’alerta, el nostre món està nerviós i sembla que vol una altra cosa, realment el problema és una mica complex, però el control de la societat és també complex, aquest control el duen a terme persones que tenen un gran poder sobre els seus socis, els polítics, els que tenen capacitat per canviar, moltes coses, de vegades es volen canviar certs control és, no perquè siguin convenients per al poble sinó perquè convenen per als polítics i no per als controlats, la Democràcia, a més, es controla amb 51 vots a favor i reprimeix als 49 vots restants, això és democràcia pura, no m’allargo més per no fer-me pesat, bé, si no tenim ni monarquia, ni república, ni federalisme, ni democràcia, què volem tenir ¿ Anarquia? No! ,

A hora ho explicaré, jo tinc ara una avançada edat, però, quan jo tenia 18 ja pensava amb aquestes formes de governs que ara escric, simplement formes de govern, en aquella època hi havia el Franquisme, sempre m’ha entusiasmat la manera que té la gent de organitzar-se, jo veia que les diferents formes de govern eren estúpides, que fa mal, amb la varietat, la pluralitat i la riquesa d’idees que té la gent, i fracassa només perquè unes quantes persones decideixen les nostres destinacions, social i econòmic, jo he viscut gairebé 40 anys a Dinamarca i la democràcia allà funcionava bé, a el principi va ser un xoc molt fort per a mi, perquè vaig ser des d’una dictadura molt cruel, a una democràcia danesa, quan aquesta vivia el seu millor moment i el ciutadà era el centre de les preocupacions de govern, però les coses canvien també en els Països Nòrdics, sigui perquè uns pocs homes han de decidir les nostres destinacions o sigui perquè nosaltres no podem decidir com ha de ser la societat que volem, però nosaltres, com a individus, no tenim experiència per fer escoles, hospitals, xarxes viàries, … ¿ sabem quines necessitats tenim? la societat és molt complexa, realment ¿ ho podem fer nosaltres? sí que ho podem fer i ho explico més endavant, ara, però, volia dir que els polítics no ho poden fer per dues raons, primer o perquè tenen altres interessos que no tenen res a veure amb el benestar de la societat, sinó amb el seu propi, i segona, perquè estan demostrant que no poden ni ho saben fer, què solució és viable doncs? jo faig un plantejament d’una nova societat, que en comptes de que els polítics, són els que la organitzen, aquí són els professionals, que units tots a través d’una espècie de Gremis, són els responsables d’organitzar totes i cadascuna d’ells, per exemple, els metges, les infermeres, els portadors, fins i tot els empleats d’un Hospitals són els que han de organitzar-se i així, totes les branques professionals existents o que podem anomenar respectius Gremis.

Això com podeu veure, és molt lògic, però és també, complicat, complex i difícil, i no és feina per a una persona, però la idea és, que han d’organitzar els que tenen capacitat de fer-ho, per exemple, un metge, no podrà planificar com es fa un edifici o construeix una carretera ¿ no ?, aquest pla que jo proposo com és difícil de planificar, seria molt convenient d’involucrar gent capacitada per fer-ho, fins i tot, Universitats, Organitzacions professionals, en fi el volum d’aquest projecte és incalculable.

Mireu, quan estem malalts anem a el metge, quan hem de construir una casa anem a veure un arquitecte, quan s’ha de fer una instal·lació elèctrica anem a un electricista … no cal allargar-ho més, bé, aquí està a essència de la qüestió, aquell que té coneixements de les diferents qüestions és aquell que ha de fer les coses, és lògic, ¿ no? és molt senzill, les coses senzilles són les que funcionen bé, nosaltres tenim una societat i volem que es desenvolupi i que funcioni bé, llavors hem de mirar com aquesta societat s’ha de desenvolupar, hi ha un col·legi de metges, això vol dir que tots els metges de l País, podrien formar part d’una xarxa i aquesta xarxa podria ser el Gremi de metges de l País esmentada norma o, aquesta gent són els que han de controlar la Sanitat de l País, perquè ells són els més apropiats per fer-ho, Gremi és la paraula clau però no en el sentit antic de el terme, en el qual unes poques persones tenien el control, el nou gremi que jo desitjo ha d’estar format per tota la piràmide, des de la base fins a la cúpula, això avui en dia, amb la informàtica és possible, bé, aquesta és la idea, això s’hauria de fer amb totes les branques científiques, tècniques, culturals, professionals, etc. per així poder tenir un veritable desenvolupament en les cultures o Regions, o sigui, cada Gremi, o professió, serà un Piló, un piló, molt important en la Societat que s’anirà construint pas a pas amb tots els gremis possibles que hi ha a la societat, és com construir una casa des del fonament que és la Regió i sorgirà de uns Pilones cap amunt per cada gremi que hi hagi a la Regió, i aquests Pilons aguantaran la plataforma de el Primer pis, que és la representació de tots els gremis o professions, agrupades en Columnes o Pilones, expliquem això, perquè en la societat hi ha uns gremis, o professionals, que són els que aguanten i treballen en la societat, per exemple, metges, professors, arquitectes, paletes, electricistes, físics, químics, abocadors, ets .. bé molts, totes les professions que existeixen a la societat, i aquests són els més adequats perquè ells mateixos s’organitzin no?, no ha de ser un polític, veritat, però bé això no és tot, hi ha hospitals els, carreteres, trens, autopistes, ajuntaments, bé la primera planta de la casa, o sigui les Columnes o Pilones que jo anomeno, ja estan definides són els gremis existents, i no ha d’haver cap gremi que es quedi fora, tots tenen de tenir el seu Columna o piló que va des del fonament, fins al primer pis, bé cada gremi ha de tenir un petit grup, que representarà administrativament al seu gremi, aquest petit grup, dels gremis, seran un nou piló que ira des del primer pis a el segon, aquí hi seran tots els representants administratius de tots els gremis, i aquest ha de defensar en el segon pis els interessos del seu respectiu gremi, ja que el segon pis ja comença a ser una mica més complicat, perquè aquí, el problema és que cal negociar i Inter comunicar les Columnes o Pilones, de la segona planta, entre elles, i aquí el nombre administratiu, serà molt menor, però ha de representar el primer pis, i negociar amb els altres representa bans de el segon pis, a més s’hauran de posar d’acord, perquè ara ha de sortir unes Columnes o Pilones que han de construir el tercer pis, i aquests Pilones es van a reduir significativament, al primer pis, hi seran representats tots, els gremis o professions existents, per un grup no especificat d’administratius, en el segon, hi ha d’haver una reducció i classificació dels gremis, per unir-se en grups específics d’interès tant per als gremis com la Societat, i de el segon a el tercer dels Pilones, també ha de reduir-se, i classificar-se, ja que en el tercer és, on es comencessin a prendre decisions no per als pisos inferiors, ja que aquests són autòctons, però al tercer pis, serà una mica, com avui anomenem, ministeris, el grup, s’haurà reduït considerablement, i de el Tercer a la cambra, aquí hi haurà la cúpula de presa de decisions, el quart pis seria com el que avui podríem dir el govern, el més important en el primer pis i es que no pot faltar, cap professió o gremi existent en la societat, tot això que jo explico és una idea, una utopia que necessita un equip monstruós de treball, i necessita també una quantitat tremenda de gent professional i universitària, per poder fer aquest treball, si no és impossible, la tercera i la quarta planta, seran els que la societat veuran més, perquè seran els Pilones més visibles per a la societat, com hospitals, autopistes, transport ramaderia, agricultura, educació, centrals elèctriques, contaminació, en fi totes, les Columnes que sortint del segon pis a el tercer, no vull dir que serà, gairebé polític, perquè aquesta paraula és lletja per a mi, però ha de ser transversal, ja que el tercer pis només sortiran unes Columnes que recolliran el resultat final, a la quarta planta, només seria un grup molt petit, que podríem dir que serien, unes persones que es comunicarien amb el món exterior, bé, tot això és una idea utòpica, i com a idea, és un punt de partida, que s’hauria de discutir i polir molt i segur canviar moltes coses, s’hauria d’estudiar i perfilar tècnicament aquesta utopia, diferents departaments de tot el món universitari i dels gremis podrien millorar aquesta idea perquè pugui néixer un nen ben fet i així poder enterrar la nostra vella Democràcia, la transversalitat dels pisos és la peça més important de totes, parlar, Inter comunicar, de columna a columna i de pis a pis.    

Enric Giné

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *