Què és l’Univers?

            enric@enricgine.cat

                        Si alguna vegada, mirem de dia cap al cel, potser podrem veure els núvols si és que n’hi ha, si no hi ha núvols, veurem el sol, i si és de nit, veurem, la lluna o els planetes i a la fi podrem veure les estrelles i potser alguna galàxia com la nostra i aquí es va acabar el nostre Univers, amb els nostres propis ulls, si ens ajudem d’equips moderns podrem veure una mica més, però no gaire més, per començar m’agradaria molt presentar un vídeo molt interessant, perquè pot donar una perspectiva diferent, del que nosaltres entenem per Univers

 

 

                                El que veiem, és això, l’Univers? doncs sembla que sí, però aquí no s’acaba la pregunta, sinó que aquí comença, perquè l’Univers és tot, el que veiem i el que no veiem, segons uns senyors molt llestos diuen que el principi de l’Univers, es va produir amb el famós big-bang i que l’explosió expansiva encara aquesta desenvolupament, és a dir, que cada dia l’univers es fa més gran, fins quan això durarà, doncs no ho sé, i per a aquests científics l’univers és el big-bang, i aquí es acaba tot, però això no em satisfà, sembla una teoria per a la meva incompleta, és com mirar el cel en un dia de núvols i dir que les estrelles no existeixen perquè no les veiem, o perquè els aparells que tenim tampoc ho podem veure, ¿ no podrien existir 2 Bigs-bangs ?? o 3 ??o mil o milions ?? o trilions ?? de Bigs-bangs a l’Univers? ?, Jo crec que hem de distingir, que hi ha dos Universos, el orgànic i el que no és orgànic, és a dir l’orgànic seria com la mateixa paraula mateixa diu orgànic amb tota la seva plenitud orgànic, electromagnètic com la matèria, la llum, la calor, gas, etc. etc. aquest sí que és limitat, encara que estigui en expansió i cada dia més gran, aquest dic que és limitat perquè es pot mesurar, l’altre Univers, el que no és orgànic, aquest és el res, i el que no hi ha res no es pot mesurar, és Etern i això comporta que és infinit, i com no hi ha res, ni espai, ni temps, llavors no es pot mesurar, i aquesta característica és típica de l’univers, ¿ que és el univers absolut? l’univers absolut és el res! allà on l’univers orgànic s’acaba, allà on hi ha les estrella i on pot arribar alguna cosa orgànic com una pedra o una persona o alguna cosa que puguis mesurar això és el Univers orgànic, allà on no hi ha res, no hi ha espai i on no hi ha espai no hi ha temps, si no hi ha res no pots mesurar res, i si no pots mesurar res, és el univers absolut, allà on el univers orgànic s’acaba, és allà és on el univers absolut comença, com es pot veure, per això dic que existeixen 2 Universos, però realment només n’hi ha un !!, I aquest és Univers absolut, però on nosaltres vivim és el Univers Orgànic, i aquest, està dins de l’ Univers absolut, però quan parlem d’aquestes coses, és tot molt complicat, però miro fer el el més senzill perquè s’entengui, el que vull dir és que l’Univers és un tot el que està amb nosaltres i fora de nosaltres i dins nostre, com amb el vídeo anterior no hi ha límit per viatjar cap a fora de l’Univers exterior, i tampoc per dins nostre, mai trobaríem 1 barrera o rètol que digui “Fi de l’Univers”, quan s’acaben els planetes les estrelles les galàxies o sigui l’univers orgànic nic, vindrà l’altra part de l’ Univers, i aquest sí que també és el Univers el qual estan tots els Univers Petits que hi hagi, aquest univers Absolut, és el univers Infinit, Etern, els altres són finits i limitats, i encara que el univers orgànic és el més interessant, perquè és el que nosaltres vivim, i és la nostra vida, però aquest és m ui petit, imagina’t un univers com el nostre i el teu viatges amb un avió utòpic que pot viatjar a 1 milions de vegades més ràpid que la velocitat de la llum, i a el cap de molts milions d’anys arribes a la fi del nostre big-bang, allà on el big-bang està molt llunyà, i gairebé no es veu, i hi ha molta foscor, i una mica més de la teva utòpic viatge, arriba un moment que la foscor és completa, ara aquestes en el Univers Absolut, podries enllà viatjar cap davant milions i milions d’anys llum, sense trobar res o potser trobant un altre big-bang, i així eternament i, és estrany quan parlem de l’univers orgànic i de l’ absolut, diem que en un univers orgànic és un univers que es pot mesurar perquè hi ha espai i en l’absolut no. L’Univers Orgànic que nosaltres vivim és aproximadament de 13.761 i 13.835.000 d’anys, sembla que com en l’orgànic hi ha vida i en l’absolut no, en la nostra casa al orgànic, hi ha espai i temps, llavors podem mesurar però és una cosa objectiu, perquè per a una persona morta l’estat ja no és orgànic si no absolut, però de totes maneres, encara que el temps per als altres segueix corrent, m’explico, amb l’absolut ja no hi ha res, ni espai, ni temps, ni res, però amb aquest exemple que deia anteriorment de el viatge pel Univers Absolut, que és una utopia i és absurd i irrealitzable, si tinguéssim un rellotge podríem mesurar el temps, encara que el vehicle no es mouria, perquè a més de ser fosca nit no hi hauria res de res, ni espai ni temps                      

¿Això dona molt que pensar no?

Enric Giné

 


Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.