Que es el Univers ?

             Si alguna vegada, mirem cap amunt, potser podrem veure els núvols si és que n’hi han, sinó el sol si és de dia i si és de nit, la lluna o els planetes i al final podrem veure les estrelles i potser alguna galàxia com la nostra i aquí es on se acabar el nostre Univers, amb els nostres propis ulls, si ens ajudem d’equips moderns podrem veure una mica més, però no gaire més , per començar m’agradaria molt presentar un vídeo molt interessant, perquè pot donar una perspectiva diferent, de el que nosaltres entenem per Univers

El que veiem, és això, l’Univers? pues sembla que sí, però aquí no s’acaba la pregunta, sinó que aquí comença, perquè l’Univers és tot, el que veiem i el que no veiem, segons uns senyors molt llestos diuen que el principi de l’Univers, es va produir amb el famós big-bang i que l’explosió expansiva encara esta amb desenvolupament, és a dir, que cada dia l’univers es fa més gran, fins quan això durarà, doncs no ho sé , i per aquests científics l’univers és el big-bang, i aquí s’acaba tot, però això no em satisfà, sembla una teoria, que per a mi es incompleta, és com mirar el cel en un dia de núvols i dir que les estrelles no existeixen perquè no les veiem, o perquè els aparells que tenim tampoc ho podem veure, No podrien existir 2 bigs-bangs o 3 o mil o milions o trilions de bigs-bangs a l’Univers? Per a mi, jo crec que hem de distingir, podem dir (però no és veritat) que hi ha dos universos, l’orgànic i el no orgànic, és a dir l’orgànic seria com la mateixa paraula mateixa diu orgànic, amb tota la seva plenitud, orgànic, com el electromagnètic com la llum, calor, gas, etc. etc. aquest sí que és limitat, encara que estigui en expansió i cada dia més gran, aquest dic que es limitat perquè es pot mesurar , l’altre Univers , el que no és orgànic, aquest és el res, i el que no hi ha res no pot mesurar, és Etern i això comporta que és infinit, i com no hi ha res ni espai ni temps llavors no es pot mesurar i aquesta característica es típica de l’univers, que és el univers absolut? el Univers absolut és el res! allà on el univers orgànic s’acaba, allà on hi ha les estrella i on pot arribar alguna cosa orgànic com una pedra o una persona o alguna cosa que puguis mesurar això és el Univers orgànic  allà on no hi ha res, no hi ha espai i on no hi ha espai no hi ha temps, si no hi ha res no pots mesurar res i si no pots mesurar res és el univers absolut , allà on el uni vers orgànic s’acaba, allà és on el univers absolut comença, com es pot veure, per això deia que no era veritat que hi ha dos Universos, només n’hi ha un !! i aquest és el orgànic que està dins de l’Univers absolut, és com una caixa eternament gran (en dir això , la “caixa eternament gran” ja ho limita a no ser eternament gran) però quan parlem d’aquestes coses, és tot molt complicat, però miro fer el més senzill perquè s’entengui, el que vull dir és que l’Univers és un tot el que està amb nosaltres i fora de nosaltres i dins nostre, com amb el vídeo anterior no hi ha límit per viatjar cap a fora del univers exterior, i tampoc per dintre de nosaltres, mai trobaríem una barrera o rètol que digui ” fi de l’univers ” , quan s’acaben els planetes les estrelles les galàxies o sigui l’univers orgànic, vindrà l’altra part del univers, i aquest sí que és també el univers el que estan tot els universos petits, aquest univers Absolut , és el Univers Infinit , Etern, els altres són finits i limitats, i encara que el univers orgànic és el més interessant per a la nostra vida, ja que es on nosaltres vivim, aquest és molt petit, imaginat un univers com el nostre i tu viatges amb un avió utòpic que pot viatjar a 1 milions de vegades més ràpid que la velocitat de la llum, i al cap de molts milions d’anys arribes al final del nostre  big-bang, allà on el big-bang està molt llunyà, i gairebé no es veu, i hi ha molta foscor, i una mica més del teu utòpic viatja, arriba un moment que la foscor és completa, ara aquest es el univers absolut, podries  encara viatjar cap endavant milions i milions d’anys llum, sense trobar res o potser trobant un altre big-bang, i així eternament, és estrany quan parlem de l’univers orgànic i de l’absolut, diem que en un univers orgànic és un univers que es pot mesurar perquè hi ha espai, però, en l’absolut no, el llarg d’univers orgànic és aproximadament de 13.761 i 13.835.000 d’anys, sembla que com en l’orgànic hi ha vida i en l’absolut no, a casa nostra al orgànic, hi ha espai i temps, llavors podem mesurar però és una cosa objectiu, perquè per a una persona morta l’estat ja no és orgànic si no absolut, però de totes maneres, tot i que el temps per als altres segueix corrent, m’explico, amb l’absolut ja no hi ha res, ni espai , ni temps, ni res, però amb aquest exemple que deia anteriorment el viatge per l’Univers absolut, que és una utopia i és absurd i irrealitzable, si tinguéssim un rellotge podríem mesurar el temps, encara que el vehicle no es mouria, perquè a més de ser fosca nit no hi hauria res de res, ni espai ni temps

Això fa pensar molt no ?

Enric Giné

2000-10-22


Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.