Els 10 Pecats Capitals de Catalunya

enric@enricgine.cat

     
     

Catalunya és una de les nacions més antigues d’Europa i el seu idioma és el Català !

  1) Què és Catalunya?

                  Catalunya és una nació, que va néixer el 19 de Febrer de 988 i li van prendre els drets de nació el 1714, després de la guerra de successió, i ha estat en guerra política contra Espanya des de llavors, Catalunya, com a qualsevol altra cultura  mil·lenària, té llengua pròpia, gastronomia, dansa…, ha estat Regne, República i Principat i infinitats de  costums que fan, que  Catalunya, al llarg de moltes centúries, tingui  una Cultura rellevant.

 2) Mitjans de comunicació

                   Els mitjans de comunicació juguen un paper molt important, tant a Espanya com a Catalunya, i,  com a tot el món, però especialment els mitjans espanyols, potser per ignorància, potser per conviccions, potser per acontentar al govern, han estat especialment molt durs amb Catalunya, sempre han amagat, totalment o parcial, allò relatiu amb Catalunya, es creuen que som una part d’Espanya, on es parla un dialecte, i els molesta molt la nostra identitat, fins i tot quan parlem en català, pensen que ho fem per provocar els espanyols, abans, amb temps den Franco quan havies d’ anar a un lloc públic, et deien que parlessis en “cristiano”, tant la TV com la Radio, com diaris de l’Estat estan totalment adoctrinats i, fins i tot les notícies estan manipulades, i, algunes, aquelles que no els hi interessa, són omeses, i, les que són interessants per l’Estat, augmentades, la TV Catalana ha estat moltes vegades guardonada per la seva imparcialitat i professionalitat, els mitjans de l’ Estat han estat qüestionats, fins i tot pel seu propi personal, el govern de Madrid vol intervenir els mitjans Catalans perquè, segons ells, adoctrinen els Catalans, i,  d’aquesta manera, els poden controlar.

3) Justícia

               Què és la Justícia a Catalunya? Bé, la Justícia hauria de ser, a tot el món, justa, i res més. Què passa a Catalunya?  tenim cinc persones del govern legítim a exili: els dos Jordis , el vice-president del govern legítim, i el conseller d’ Interior estan a la presó, tot el món jurídic, tant l’espanyol com el català, estan d’acord que es tracta d’una injustícia, que aquesta gent estigui empresonada no té cap base jurídica, el que passa és que, la “Unidad de la Patria” és indestructible, d’acord amb la pròpia Constitució, el mateix TC, sap que això, jurídicament,  no va enlloc, atès que ell fa el que li dicta el poder polític, i ames les seves propies conviccions de “La Unitat de La Patria” tampoc no té ningú  davant seu que el qüestioni, primer pren les seves decisions, i quan es tracta de “La Unidad de La Patria”, el TC té el suport del Govern Espanyol, de tots els jutges, estiguin o no de acord amb ells, i té, darrera, tota la Nació Espanyola.

4) Constitució

               El  període del Franquisme, 40 anys de dictadura, va incidir a la població espanyola, com totes les dictadures,  empobreixen la seva població, tan físicament com intel·lectualment, la dictadura va fer molt malt i encara estem patint les conseqüències i tardarem, encara, molt de temps per normalitzar aquesta situació, de totes maneres aquí, a Catalunya, hi ha un fet que ningú ha pogut fer des del 1714 i és que, el sentiment Català no l’han pogut moure ni un mil·límetre, continua  intacte, (es clar que hi ha nous catalans i immigrants que no volen ser catalans sinó espanyols, això ja en parlaré en un altre Pecat Cardinal  “Nous Catalans”)  Se’ns plantegen molts interrogants arran del final del Franquisme, quan, teòricament, va arribar, els partits polítics van trobar la manera de poder obrir un nou període, que van anomenar “transició a la democràcia”, es va intentar  fer una nova Constitució, que pogués ser acceptada per tothom, va ser molt difícil, sobretot per a  l’exèrcit, va sortir la Constitució que només  podia ser possible al 1978, el 1981 va haver un cop de Estat provocat pels que enyoraven l’antic règim, va ser un cop de estat fallit, malgrat tot,  aquesta Constitució és la que tenim ara, una constitució que, l’any 2018, no serveix per a res, ni per als espanyols i molt menys per les altres identitats que conviuen dins Espanya.

5) La Unitat de la Pàtria

               Primer tindrem que explicar que és o com s’entén aquesta paraula, aquí, a Catalunya, l’entenem com a repressió, però haurem de fer una mica de història per entendre-la una mica millor, haurem d’anar al 1492, quan, en un moment benèvol per a Castella, que li va ser propici per una conquista sense precedents, Castella va conquistar gairebé tota Sud Amèrica, centre Amèrica, Mèxic i molts altres, ja, en aquells temps, Castella ja tenia el sentiment de conquista i això es el que va fer, i li va sortir bé, es va enriquí  usant les eines que feien servir com, repressió, aniquila-ment, destrucció de la llengua, religió, cultura i expropiació de tots els bens, i d’aquesta manera va agafar el comandament de tot aquest Imperi, els vaixells sortien plens d’or i esclaus cap Espanya, d’aquí va néixer el sentiment de “La Unidad de la Patria”, amb el temps i poc a poc, l’Imperi Castellà va anar caient, fins el dia d’avui, on solament queda Pais Valencia, Illes Balears, Galicia, Euskadi, i Catalunya a més de Ceuta, Melilla i Les Illes Canàries, malgrat aquest desgavell “La Unitat de la Pàtria”, està tan forta com sempre, l’any passat vaig anar a Madrid i un taxista, al sentir el meu accent català,  va preguntar-me si era català, jo li vaig dir que sí, i ell amb va preguntar si tenia algun comentari sobre la situació política.  Li vaig dir que si els catalans volen ser independents ha de ser la voluntat del poble Català  no?, Jo li vaig preguntar quin era el seu comentari, i em va dir amb una cara molt llarga i trista “Una España rota? !!!!!!, no em va sorprendre perquè vaig veure que “La Unidad de la Patria” està molt dintre dels espanyol, és un “GEN”, és una cosa psiquiàtrica, psicològica que, a traves de la historia d’Espanya s’ha anat apoderant i aprofundint dins de la ment espanyola, el problema de la unitat, els espanyols no saben el que és, s’ha repetit tantes vegades que ho tenen als “GENS”, per un Català o per un altre ser humà veurà, que la unitat  és un que mana i els altres que estan per servir, colonialisme pur, són les colònies que aporten els bens a l’Imperi i, que aquesta unitat, no es pot trencar per motius obvis, Madrid vol la unitat i quan els espanyol es curin d’aquesta malaltia, veuran que els governants els hi han pres el pèl, Franco era l’anticomunista més gran de la història de la Humanitat, doncs bé, com tots sabeu, la frase d’ell “Antes una Espanya ROJA que ROTA”.  Increïble no? i avui  aquesta frase està tan viva com sempre, per això, els Catalans ho tenim pelut, haurem de lluitar molt per al nostre alliberament, quan Espanya posa tant èmfasi, a “La Unitat de la Pàtria” és que alguna cosa no funciona bé, vegem que hi ha, he copiat i pegat el Article 2 de la constitució Espanyola “Article 2 La Constitució es fonamenta en la indissoluble unitat de la Nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols”això està en l’article 2 de la constitució, increïble, Espanya segueix sent la mateixa que en temps dels conqueridors, “La Unitat de la Pàtria” no ho sé però Espanya ha de ser el únic país del món on en un lloc tan prioritari de la constitució és tan important per als seus ciutadans dir-los el que representa “La Unitat de la Pàtria”

 6) Humiliacions

               Una de les moltes degradacions que es fan des de l’ Estat i d’algunes persones espanyoles, són humiliacions contra Catalunya, per a ells la nostra història no existeix, la llengua és un dialecte i per a ells, Catalunya és Espanya, menysprear la cultura catalana, ridiculitzar-la i ara, als últims temps del Procés, fins i tot  insultar-la, amenaçar-la, recordar als polítics que tenen fills, i,  al nostre President, recordar-li que un President molt honorable de La Generalitat va ser afusellat miserablement al Castell de Montjuïc, les humiliacions han arribat a un nivell insostenible per a la dignitat d’una persona, tingui la ideologia que tingui, ells diuen que el mitjans de comunicació catalans estan adoctrinant, són ells, no pas nosaltres, els que han de dir la veritat, i prou, el dia 1 d’Octubre, dia d’eleccions per al Parlament de Catalunya i, a més, dia de dol, perquè la Policia Espanyola va apallissar  les persones que van anar a votar, va ser un altre humiliació contra els nostre poble, després d’aquests actes incívics,  el poble espanyol va gratificar als policies que van apallissar al nostre poble amb viatges i vacances de plaer, per donar les gràcies als policies que es van haver d’enfrontar amb aquells insurrectes, rebels… els Catalans ens adonem que els espanyols ens odien i un exemple d’això és que quan els policies espanyols sortien cap a Catalunya,  cridaven “A por ellos”, com dient que no havia de quedar ni un català a peu, els insults que hem hagut d’escoltar són innumerables, des de fills de puta, putos catalanes… es podrien escriure pàgines senceres d’aquests adjectius, aquesta és l’estimació que ens tenen una bona part de l’Estat espanyol, heus aquí un grup d’exemples.

Duque de Olivares 1641 Hay que reducir Catalunya a los usos y costumbres castellanos

Martínez Anido a Primo de Rivera Hay que llenar Catalunya de lo peor que tenga España

Francisco de Quevedo 1640 El Catalán es la criatura más triste y miserable que dios creo i son ladrones de tres manos en tanto en Catalunya quedase un solo Catalán, y piedras en los campos desiertos hemos de tener enemigos i guerras

Miguel de Unamuno 1905 Si el estado no impusiera el castellano en toda España, los dialectos se impondrían al castellano

Felipe 5 de Borbón 1715 Que en las escuelas no se permitan libros en lengua catalana, escribir ni hablar en ella dentro de las escuelas y que la doctrina cristiana sea y la aprendan en castellano

Manuel Azaña 1931 Una persona de mis conocimientos asegura que es una ley de la historia de España la necesidad de bombardear Barcelona cada 50 años el sistema de Felipe 5 era injusto y duro pero solido y cómodo ha valido por dos siglos

Queipo de llano 1936 Transformemos Madrid en un vergel, Bilbao una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar

Manuel fraga 1968 Cataluña fue ocupada por Felipe 4 que la venció, fue bombardeada por el general espartero y la ocupamos en 1939 y estamos dispuestos a ocuparla tantas veces como sea necesaria y para ello estoy dispuesto a coger de nuevo el fusil

José Prat 1984 Los catalanes solo son importantes cuando hablan en castellano

Calvo Sotelo 1983 Hay que fomentar la inmigración de habla castellana a Cataluña y baleares para así asegurar el mantenimiento del sentimiento español

Felipe Gonzales 1984 El terrorismo en el País vasco es cuestión de orden, pero el verdadero peligro es el hecho diferencial catalán

Santiago Bernabéu 1968 Me gusta Cataluña lo que no me gusta son los Catalanes

Antonio Machado 1937 De aquellos que dicen ser gallegos, catalanes, vascos… antes que españoles, desconfiad siempre. Suelen ser españoles incompletos, insuficientes de quienes nada grande puede esperarse.

Aquesta es la gent que ens estima des de temps immemorials

7) Els nous Catalans

               Qui viu a Catalunya? aquí hi viu molta gent, com a la resta del món, turistes, refugiats, immigrants, nous catalans, catalans…etc. ens concentrarem, només, amb els  immigrants espanyols i nous catalans, els nous catalans i espanyols són la mateixa cosa, són persones que, pel motiu que sigui, vénen a Catalunya a viure o a treballar,els immigrants, estrangers o espanyols, que vénen a treballar, es troben amb una llengua i una cultura totalment desconeguda, el nou català  viurà amb dues cultures, la seva d’origen i la catalana, a través del temps s’integrarà a la cultura catalana, pel motiu que sigui, s’hi troba bé, tot i que no vol perdre la seva cultura d’origen,  malgrat que no parli català, se sent català perquè, a més d’haver-se integrat, troben que la cultura catalana els hi dóna molts valors i ells, a vegades,  se senten més catalans que els mateixos catalans, potser també hi ha catalans de primera i segona generació que, potser, no s’han integrat molt bé i es consideren catalans però estan en contra de la llengua i de Catalunya, i Catalunya,  com a estat, i volen ser una província de Espanya, arran d’aquesta anàlisi, es pot veure que tot és una mica complex, però no ho és, els anys 60 Catalunya va tenir una immigració d’un 42% de la població activa, va ser una revolució, aquesta immigració, però, va desnaturalitzà una mica la cultura Catalana, els experts diuen que, un 12,5% de immigració, és la cota permesa per no desnaturalitzar la cultura, bé, per un costat ens va fer mal però, per l’altre, va ser molt beneficiosa, ja que faltava mà d’obra i, gràcies a aquesta immigració, que va venir, la gran majoria d’Andalusia i sobretot de Múrcia, Catalunya va tenir un progrés econòmic molt fort i molta gent d’aquesta generació es van passar d’immigrants a ser nous catalans i, molt d’ells, els seus fill i filles, nets i netes són catalans i defensen Catalunya, hi ha uns altres immigrants nous catalans, que resulta més complicat  de fer un anàlisi, aquest grup el podríem  encasellar, alguns amb al partit polític, com Ciudadanos,  aquest nou partit incideix  amb la gent que fa poc anys han vingut a treballar a aquí, aquest grup tenen una ideologia espanyolista i els  descriuen alguns com Tabàrnia, és un grup homogeni, pot ser de classe treballadora, o no, i molts  poden ser sud-americans que vénen o han vingut a treballar a multinacionals com, per exemple, Telefònica,   Supermercats, construcció… en fi, serveis, el típic treballador que ha vingut aquí perquè hi ha més possibilitat de guanyar-se la vida, també hi ha un altre grup que, socialment potser, té un nivell més alt, finalment, un grup socialment alt, aquest està als consells d’administració d’empreses, aquest tres grups que acabo de mencionar  no volen, ni es volen integrar a Catalunya, consideren que Catalunya és Espanya, ja gent que ha nascut o no a Catalunya, i que si  ha nascut aquí, viuen amb un altre cultura dintre de Catalunya, que podria ser Espanyolista, i que ells es consideren tan Catalans com els Catalans independentistes, ells creuen que pel sol fet de haver nascut  o viure a Catalunya ja els hi dona dret a ser Catalans un exemple la líder Catalana de Ciudadanos, Inés Arrimadas, ella parla Català, viu a Catalunya, i ella amb un entorn espanyolista, i sense tindre cap sentiment cap a Catalunya al contrari, tenim un exemple, que amb això no vull dir que aquesta persona sigui terrorista, afortunadament es pacifica però si ignorants, la exemple es que veiem un terrorista que viu a Catalunya per exemple Ripoll son nascuts a Catalunya se estimen Catalunya, però delinqueixen contra de Catalunya, Inés Arrimades no es terroristes no mata a gent afortunadament però destrueixen les cultures que ells han tocat, para “muestra un botón”, com els que anat a conquerir als països americans, espoliats empobrits, hi els hi han tret tota la cultura, inclosa la llengua, però que es un País?, un País consta de una cultura, una llengua, una dansa, una senyera, una literatura que consta des de poesia  fins a cançons, llibres i ets… ets…  i finalment una historia, banalitzar com far Inés Arrimades i altres constitucionalistes, dir que son tan catalans com els que realment ens sentim els Catalans per la nostre Cultura Catalana, aquesta gent lo únic que demostren es la seva profunda ignorància i desprisi a la nostre cultura, sentir ser Català es a dames de estimar, no solament, el territori, si no que identificar-se amb totes les part de la cultura catalana, no pot una persona  dir que estima Catalunya, i atacar se seva cultura com fa Inés Arrimadas i els constitucionalistes, jo estimo Catalunya, perquè en sento identificat  amb totes les seves branques de la seva cultura, i com altres que han donat la vida per defensar-la i jo també la defensaria en contra dels que volen la seva desintegració, o annexiona a la cultura Espanyola, com Espanya a fet amb totes les seves colònies americanas, El nom de Tabàrnia és un invent dels immigrants, sobretot espanyols, que pels motius que siguin, tenen o volen tenir, uns lligams amb Espanya, a causa de la seva espanyolitat, aquest grup d’immigrants o nous catalans, preferentment, tenen com ja he dit abans, simpatia per “Ciudadanos.” tabàrnia és un perill per a la nostra cultura perquè el màxim d’immigració permès, com ja he dit abans, en qualsevol país, és del 12,5 %, si nosaltres mirem les últimes votacions, els independentistes van treure un 47,5 % del vots, com veieu,  estem en minoria i, això, és molt perillós perquè ens poden fer fora de sa nostre Cultura democràticament, un exemple que vull mencionar és Kosovo, aquest nou país era, abans de la seva Independència unilateral, era un Estat Serbi, a Kosovo hi va haver una immigració molt forta d’Albània, que va arriba al 94 %. un 6 % eren serbis i 94 %  albanesos, una aberració cultural que els serbis van pagar molt car, van perdre Kosovo d’una manera democràtica, volem nosaltres perdre la nostra cultura? la nostre llengua?  els nostres costums ?  com en fet las Colonias Espanyoles a Amèrica ? si la resposta és no! hem de tenir molta cura i actuar en conseqüència, seria molt interessant que féssim, tots plegats, una reflexió, això  és molt important perquè, estadístic-ament, Tabàrnia recull tots els Constitucionalistes que  van en contra del Procés, i això és una evidencia que, “Quan més progrés tenim a Catalunya, hi ha un descens d’independentistes”,possiblement, la darrera immigració que arriba a Catalunya queda sorpresa de la situació catalana, evidentment aquests nous vinguts no tenen cap vincle emocional, ni  sentimental, amb Catalunya, això vol dir que, quan més èxit tinguem al nostre País, més llaminers serem, i conseqüentment, més gent vindra a Catalunya, i  menys independentistes tindrem, repeteixo “El nostre èxit serà la nostre destrucció de l’Estat Català”, que és, precisament, el que l’Estat Espanyol vol, i ja Franco ja var fer a la dècada de 1960, Catalunya va tindre un desenvolupament industrial molt important i el regim Franquista va ajudar a que l’immigracio cap a Catalunya fos una realitat per a poder barreigar i fer la Cultura Catalana mes Espanyolista igual que a Amèrica, últimament a sorgit un Partit Polític que el denominen com ultradreta, que es Vox, aquest també estan classificat com a Constitucionalistes, al igual que PP, Partit Popular i Ciutadans, tots els Partits constitucionalistes, estan en contra de que els Independentistes posin  llaços groc pes carrers i llocs públics, en la raó que els llocs públics son de tothom, i precisament perquè son de tothom els independentistes posem els llaços groc, per a poder expressar-se en un lloc públic te que ser sa essència de sa democràcia, no com passa a ses dictadures, que te que ser dintre de les cases i de amagat, si els constitucionalistes no estan de acord amb els llaços groc que en posin altres de un altre color o que es demostrin als llocs públics, això es diu democràcia no arrancar els dels altres perquè tenen una ideologia diferent, un altre dels tòpic dels constitucionalistes que diuen que ses famílies a Catalunya estan destrossades, per culpa de el independentisme això en part es cert, però segons de la part que se observa si un es constitucionalista, dona sa culpa aquells que volen trencar amb Espanya i si no ho ets, son aquells que volen sa extinció de Catalunya com a Nació i la seva desintegració dintre de Espanya, aquest argument existeix a tot el mon, famílies enfrontades perquè una part te una ideologia contraria a la del altre, això es democràcia pura, a USA la nació esta partida en dos parts son els Republicans i son els Demòcrates, Anglaterra també son els Laboralistes i son els Conservadors, i a tot el mon es així, així es sa democràcia, els Constitucionalistes, critiquen ara, que el govern actual, governi amb democràcia, ja que els socialistes tenen majoria al Parlament, però no agrada als Constitucionalistes, perquè per tindre majoria al Parlament, tenen que tindre un suport dels Independentistes, però per un altre costat, no critiquen al Parlament de Andalusia, perquè per a tindre majoria, tenen que pactar amb la extrema dreta i son els mateixos que critiquen al Govern de la nació per pactar amb els Independentistes, com es pot veure, ja o una mala intenció o una ignorància total.

8) Legalitat

               Què és la legalitat? és molt fàcil de definir, oi? és fer allò que està dintre de la llei, I punt, tota la resta és il·legal, ho tenim, doncs, pelut els Catalans si volem ser independents, oi? doncs sí, si hem de ser dins de la legalitat, haurem de convèncer a una majoria d’Espanyols que ens deixin sortir, per això, s’ha de convèncer als partits polítics, i això és difícil perquè els que tenen la majoria, PP, PSOE i Cs, no volen trencar la unitat de la Pàtria, a més, s’ha de canviar la Constitució i bla, bla, bla… total, impossible, no podrem ser independents, ni ho podrem ser mai, fem, doncs, una mica de història, la caiguda de l’Imperi espanyol va ser quan Espanya va començar a perdre les colònies i cap d’elles va deixar Espanya d’una manera democràtica, és a dir, dintre de la llei, si no tot el contrari, fora de la llei, amb il·legalitat pura, per això dic que no es pot fer la independència de Catalunya, dintre de la llei, de una manera democràtica, perquè  amb la diferència que la majoria dels estats, quan es van separar, ho van fer via guerra oberta o violència, a més, la distancia no jugava a favor d’Espanya i avui, en una Catalunya no violenta això es impensable, el fons de la qüestió és que sempre s’ha fet de manera il·legal, ningú cedeix la seva sobirania amigablement, i Espanya la va agafar per la força i les va retornar perquè no va poder fer una altra cosa, ara estem en un altre temps i ha passat molts anys, masses, més de 300 anys que vam perdre la nostra sobirania, la nostra llengua, la nostra cultura i els nostres drets, i ara, és hora que Espanya la retorni, els nostres drets són com els que volien que els negres tinguessin els mateixos drets que els blancs, què deien els blancs quan prohibien la entrada als negres? “què s’han cregut aquests negres?” els negres van haver de fer moltes il·legalitats per aconseguir la igualtat amb als blancs, el vot de la dona, un altre dret, també van haver de cometre  moltes il·legalitats per aconseguir el dret de vot, per legalitzar l’avortament, quantes dones van haver d’avortar  quan estava prohibit?  Il·legalitat pura, podria mencionar cents, milers de coses que la gent feia de forma  il·legal i que ara és legal, la voluntat del poble fa la llei, no la llei fa el poble, el poble de Catalunya vol independitzar-se, i no hi ha voluntat més sobirana que la voluntat d’un poble, i a més, amb l’agreujant  que el poble dominador no ens ha estat de molta ajuda, si no al contrari,  ha perseguit la nostra llengua, cultura i ens ha empobrit d’una manera il·legal, tant a Espanya com el dret internacional, allà on les nacions unides diu que s’ha d’ajudar a les llengües i cultures en extinció, Espanya, però, defensa la llengua espanyola perquè creu que és aquesta la que està en extinció a Catalunya, per això, la il·legalitat és l’única manera de poder sortir-nos-en d’aquest atzucac, tenim les Nacions Unides que ens empara, allà no som il·legals.

9) Administració o Independència

               Què és la Independència? la independència és l’administració d’una Cultura o País, Catalunya, si fos independent, tindria una administració que gestionaria la nostra societat, carreteres, autopistes, trens, avions, estacions, aeroports, hisenda, salut…, tot continuaria igual però, en lloc d’administrar-ho des de Madrid, ho faríem nosaltres. Si nosaltres no som prou intel·ligents o incapaços d’administrar-nos, ho podríem donar a un altre país, pero en lloc de Madrid, tindria que ser un Pais que tingues el seu propi amb orden, com els Països Escandinaus, jo he vist moltes vegades persones dient “jo sóc català i em sento tan català com espanyol, i no vull sortir d’Espanya”. Això és un malentès, perquè totes les persones poden ser espanyoles o catalanes o franceses o russes, ni el carnet d’identitat ni el passaport es canviarà, només les persones que vulguin ser catalanes tindran el DNI català o el passaport, tot serà igual, les fronteres no es tancaran, tot continuarà com sempre, jo conec una persona que és Danesa, té passaport danès,  DNI danès  i també té passaport espanyol i DNI espanyol, aquesta persona estima tant Dinamarca com Catalunya, i, quan Catalunya sigui independent, podrà continuar amb la seva nacionalitat com sempre, i si vol tenir la nacionalitat catalana, la tindrà, i podrà continuar amb la seva nacionalitat danesa, així de senzill, la independència, que molt espanyols veuen com un malaltia, com un monstre, no és res més que administrar-nos nosaltres, no els de Madrid.

10) Cant a La Llibertat

Febrer 2018
Enric Giné I Orengo

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.